Première ‘De sluiting van De Zoete Mossel’ in het Seeftheater

on

In het Seeftheater in Antwerpen vond op zaterdag 9 september 2023 de première plaats van ‘De sluiting van De Zoete Mossel’. Een westernkomedie van Vicky Versprille, in een regie van John Versprille.

‘De sluiting van De Zoete Mossel’ gaat over een niet alledaags saloon/bordeel, ergens in de Far West. Madame Roxane is de eigenares en woont er samen met de twee hoertjes Dolly Party en Betsy Boobs, en met Polleke, het onwettig kind van Madame Roxane. Polleke heeft een spraakgebrek en een licht mentale achterstand.  

De enige klanten in de saloon zijn de ietwat domme sheriff Lucy Luke, de gangster Kill Bill en de burgemeester Patrick Hansens, omdat er niemand anders durft komen wanneer Kill Bill in de buurt is. Stanislas ‘Stany’ Enembejes, de zoon van de spoorwegbaas komt plots in de saloon om te melden dat deze afgebroken moet worden.  

Om dit te voorkomen smeden Madame Roxane en de meiden het plan Stanny te kidnappen en losgeld te vragen.  Betsy en Stanny worden verliefd en Stanny besluit de dames te helpen met hun probleem…

‘De sluiting van De Zoete Mossel’ is een heerlijk theaterstuk. Deze komedie wordt gebracht door een uitstekende cast en als toeschouwer waan je jezelf in het Wilde Westen. Tijdens de première zat de sfeer er alvast goed in en genoten de toeschouwers van deze knotsgekke westernkomedie. Ben je op zoek naar een volkstheater, gebracht in het Antwerpse dialect, dan kunnen we je zeker deze seizoensopener van het Seeftheater aanraden. 

Auteur: Vicky Versprille
Regie: John Versprille

Cast: An Van Opstal – Bert Pittoors – Evy Bisschops – Geert Van Acker – Jan Meeusen – Marina Nijs – Nancy Carpels en Thor Van Kerckhove

‘De sluiting van De Zoete Mossel’, nog tot en met 15 oktober 2023 in het Seeftheater in Antwerpen.

Meer info en tickets: www.seeftheater.be