Hilarische komedie ‘Achter de schermen’ in het EWT-Theater

on

Vrijdag 15 maart 2024 ging ‘Achter de schermen’, de knotsgekke relatiekomedie van Florian Zeller, in première in het EWT-Theater. Deze productie is naar het Nederlands vertaald door Jef Depaepe en bewerkt door Frank De Kaey. De regie is in handen van Marc Verbruggen, die met dit theaterstuk zijn debuut maakt als regisseur.

Het verhaal

Daniël (Frank De Kaey) heeft zijn beste vriend Patrick (Kristoff Clerckx) en diens nieuwe vriendin Emma (Jasmine Jaspers) uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis. Iets waar hij direct spijt van heeft, want zijn vrouw Isabelle (Anne Mie Gils) ziet het helemaal niet zitten dat Patrick langskomt met zijn jongere vriendin. 

Uiteindelijk komen de twee toch op bezoek en Daniël weet niet waar hij het heeft wanneer hij de bloedmooie, sexy Emma ziet. Het belooft een ongemakkelijke avond te worden voor zowel Daniël en Isabelle als voor Emma en Patrick…

‘Achter de schermen’ is een van de beste komedies die we dit seizoen zagen. Wat dit theaterstuk zo uitzonderlijk maakt is dat de toeschouwers getuige zijn van wat de personages denken. Bedenkingen die zowel hilarisch als giftig kunnen zijn…

‘Achter de schermen’ is een vijfsterren komedie met een boodschap, die gespeeld wordt door vier fantastische acteurs. Zij spelen hun rol perfect en zonder afbreuk te doen aan de acteerprestaties van de andere drie acteurs: van ons krijgt Frank de Kaey de Oscar van de avond! Hij speelt een rol die hem zo op het lijf geschreven is. Ook een speciale vermelding voor de decorbouwers, zij hebben opnieuw een pareltje afgeleverd.

Ben je op zoek naar een hilarische komedie? Dan kunnen wij dit pareltje warm aanbevelen!

Auteur: Florian ZELLER

Regisseur: Marc VERBRUGGEN

Acteurs: Kristoff CLERCKX, Frank DE KAEY, Anne Mie GILS en Jasmine JASPERS

Coverfoto: Goele Bormans