Geslaagde première ‘De Padelburen’ in het Fakkeltheater

on

Zaterdag 3 februari 2024 ging in een uitverkochte Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen de hilarische komedie ‘De Padelburen’ van Jeroen Maes in première.

Godfried en Sonja De Backer wonen heerlijk landelijk. Hoewel dat heerlijk niet meer zo van toepassing is sinds er een padelveld is neergeplant naast hun woning. Sonja, een Nederlandse flapuit, vindt de overlast geen probleem, haar norse echtgenoot Godfried is echter door het lawaai depressief en wil verhuizen. Zeker wanneer Barrie en Rachel, twee bevriende padelspelers, om de haverklap langskomen. Godfrieds besluit staat vast, de woning moet verkocht worden.

Ze schakelen met Dimitri de Belder een makelaar in. Hij belooft de woning tegen een goede prijs te verkopen. Maar een huis naast een padelveld verkopen blijkt toch niet zo gemakkelijk te zijn… 

‘De Padelburen’ is een heerlijke situatiekomedie, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes. Jeroen speelt zelf met verve de rol van Barrie De Nul, een gedreven padelspeler die het zijn buurman knap lastig maakt. De rol van de zenuwzieke buurman wordt op voortreffelijke wijze gebracht door Peter Bulckaen, zijn echtgenote Sonja wordt vertolkt door Martine De Jager. Met Martine op de scène is het steeds lachen geblazen! Katja Retsin is dan weer Rachel, een Gentse blondine, die het van haar looks en niet van haar hersencellen moet hebben. En de rol van de makelaar wordt perfect gespeeld door Wim Stevens.

Met deze twee uur durende komedie is het lachen geblazen van begin tot einde, vol met hilarische toestanden, misverstanden en leugentjes om bestwil.

Jeroen Maes behoort tot Vlaanderens best comedy)auteurs en scoort met ‘De Padelburen’ opnieuw, zowel in de theaterzaal als op het padelveld! Na afloop mocht de volledige cast dan ook een verdiende staande ovatie in ontvangst nemen van het enthousiaste publiek.

‘De Padelburen’, nog tot en met 11 februari 2024 in het fakkeltheater in Antwerpen. Daarna wordt deze hilarische komedie gespeeld in verschillende theaters in Vlaanderen. 

Auteur en regisseur: Jeroen Maes

Cast: Peter Bulckaen, Katja Retsin, Martine de Jager, Wim Stevens en Jeroen Maes.