Jacques Brel Hommage komt na wereldtournee ook naar Sint-Niklaas

In 2024 zal het 95 jaar geleden zijn dat Jacques Brel, misschien wel de belangrijkste artiest die België ooit gekend heeft, geboren werd. In 1963 trad Jacques Brel op aan de Belgische Kust, er werd ook een legendarische opname gemaakt die later verscheen op vinyl. Grofweg zo’n 60 jaar later, op zaterdag 6 april brengt Olivier Laurent een unieke hommage op het podium van de Stadsschouwburg in Sint-Niklaas aan één van de belangrijkste artiesten die België ooit heeft gekend. De fenomenale songs als “Marieke”, “Mijn Vlakke Land”, “Ne Me Quitte Pas” en “Voir Un Ami Pleurer” zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend. 

Olivier Laurent ging ooit als kleine jongen op zesjarige leeftijd op reis met zijn ouders naar Zuid-Frankrijk. Daar gingen ze gaan kijken naar een optreden van zanger en acteur Yves Montand. Hij sprak tijdens het concert Olivier Laurent aan en zong speciaal een nummer voor hem. Vanaf dat moment had hij de microbe van zingen en performen te pakken. 

Olivier Laurent begon niet veel later met een zelf ineengestoken voorstelling waarin hij verschillende imitaties deed van grote beroemdheden zoals Jacques Brel, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Andrea Bocelli… Een Tv-producer zag zijn Brel passage en zei tegen Olivier Laurent dat hij het met zijn bijzondere benadering van het Brel-repertoire ver kan schoppen. Na zo’n compliment zette hij extra in op Jacques Brel imitaties, en het was een schot in de roos. Hij stond eerder in Cirque Royal in het centrum van Brussel. 

Hij verkocht zaal na zaal moeiteloos uit. Hij speelde een indrukwekkend optreden in Stockholm voor een tot de nok gevulde zaal van 10.000 personen en meer dan 250 shows in New York, Dubai, Montréal, Beiroet, Nederland, Brussel, Oostende en Parijs. In de stad van het licht stond hij voor de allereerste keer met een Jacques Brel hommage in de legendarische zaal Olympia. Naast hem stonden daar andere Franse artiesten zoals Adamo, Joséphine Baker, Édith Piaf en internationale sterren zoals The Beatles, Nina Simone, Coldplay… Nu keert de Belgische stemmenimitator Olivier Laurent terug naar België. Olivier Laurent: “Ik ben fier om nog eens in Vlaanderen op te treden. Naast het feit dat ik merendeels in het buitenland ben, voel ik me hier nog steeds het meeste thuis. Mijn familie woont in de streek, ik heb hier gestudeerd en gefeest en dat brengt veel nostalgie naar boven. Ik heb eerlijk gezegd wel meer stress om in Vlaanderen op te treden dan in het buitenland” grapt hij.

Hij brengt als zanger samen met vier muzikanten (piano, accordeon, contrabas en percussionist) het verbazingwekkende verhaal van de muziek, de mens, en de ziel van Jacques Brel weer tot leven. Hij wordt gezien als de man om de nummers van Jacques Brel te vertolken. Olivier Laurent krijgt niet alleen zalen over de hele wereld stil, hij brengt de wereldberoemde chansons intens, persoonlijk en zorgt voor een unieke sfeer, net zoals Jacques Brel dat zelf deed. 

Dat Olivier Laurent deze hommage in het weekend van 6 april 2024 brengt, is geen toeval. Jacques Brel kende zijn verjaardag enkele dagen later, op 8 april. Deze zomer was Olivier Laurent nog te gast in Vive Le Velo op VRT1 en was hij te gast bij De Weekwatchers op Radio 2

PRAKTISCH

Jacques Brel Hommage (par Olivier Laurent)

Stadsschouwburg, Sint-Niklaas 

Zaterdag 6 april 2024

www.SHOW-TIME.be