Schitterende première ‘Achter De Schermen’ in het Fakkeltheater

on

‘één zee’, het gloednieuwe theaterproductiehuis van Ann De Winne en Frank Aernout, brengt in het Antwerpse Fakkeltheater de tragikomedie ‘Achter De Schermen’ met in de hoofdrollen Carry Goossens en Frans Maas. Zij worden op de scène bijgestaan door Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Eve Van Avermaet. 

Het verhaal speelt zich af in Engeland, meer bepaald in Londen in het jaar 1942. De Tweede Wereldoorlog is volop aan de gang en een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. 

De steracteur ’Sir’ (Frans Maas) en zijn assistent Norman (Carry Goossens) zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen…

‘Achter De Schermen’ is een adembenemende, wondermooie en aangrijpende tragikomedie. Regisseur Rikkert Van Dijck mocht op een sterke cast rekenen voor dit theaterstuk. Kleppers als Carry Goossens en Frans Maas schitteren op de bühne. Wat een acteerprestatie van beide acteurs! Carry en Frans spelen niet zomaar hun rol, ze zijn respectievelijk Norman en Sir en dat stralen ze uit. Neem daarbij nog de gerenommeerde acteurs Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en het jonge talent Eve Van Avermaet en je krijgt een pakkende en meeslepende voorstelling over liefde, humor, absolute toewijding en triomf. 

‘Achter De Schermen’ is een must-see. Ik heb genoten van deze voorstelling en ik niet alleen, tijdens de première was het muisstil in de zaal en hingen alle toeschouwers aan de lippen van de acteurs.  Ook een speciale vermelding voor Marc Cnops, hij staat in voor het ingenieuze decor van deze ‘Achter De Schermen’, een decor waar het publiek een mooie inkijk krijgt in de loge van de grote acteur.

Dit theaterstuk is een bewerking van ‘The Dresser’ van Ronald Harwood, en ging in première op West End in 1980. Een jaar later ging het in première op Broadway, waar het meer dan 200 keer gespeeld werd. Tevens werd ‘The Dresser’ tweemaal verfilmd en ontving vijf Oscarnominaties.

Regie: Rikkert Van Dijck

Cast: Carry Goossens, Frans Maas, Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Eve Van Avermaet

CREATIEF TEAM
Regie & herbewerking script : Rikkert Van Dijck
Scenografie, decor, licht : Marc Cnops
Kostuums : Marie Dries
Fotografie : Lieven Dirckx
Ontwerp & visualisatie : Tom Boute

Tot 3 december 2023 speelt ‘Achter De Schermen’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater (Antwerpen) en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024.