Première muzikale komedie ‘ZO MOOI, ZO BLOND’ in Theater Elckerlyc

Zondag 8 oktober 2024 ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de zomerse komedie ‘ZO MOOI, ZO BLOND’ in première. De cast van deze heerlijke komedie met Vlaamse hitmuziek uit de jaren ’70 bestaat uit Jacky Lafon (met haar hondje Tasha), Geena Lisa Peeters, Yanni Bourguinon, Ivan Pecnik, Lisa Gerlo, Brent Pannier, Maarten Bosmans en Laure Ven. Zij treden voor de gelegenheid in de voetsporen van Nicole en Hugo.

Blankenberge, juli 1976. Jeanine (Jacky Lafon) en haar dochter Linda (Laure Ven) komen al jaren naar Camping Bonanza in Blankenberge, dé badplaats waar Antwerpenaars thuis zijn. Jeanine amuseert zich geweldig op de camping, tot ze op een morgen wasgoed ziet hangen op haar wasdraad. 

Het blijkt de was te zijn van de nieuwe buren Cois en José “van ’t Kiel” (Geena Lisa Peeters en Ivan Pecnik). Zij zijn voor het eerst op Camping Bonanza. Het koppel bracht samen met hun dochter Sandra (Lisa Gerlo) hun vakantie steevast door in Torremolinos. Maar vorig jaar at Cois er een slechte mossel en was zo ziek dat hij niet meer naar Spanje wil gaan.

José wou aanvankelijk niet mee naar de Vlaamse Kust, tot ze hoorde dat Nicole en Hugo er optreden in het Witte Paard. Dat optreden wil ze voor geen geld missen, want Josée is een superfan, toch van den Hugo…

Sandra en Linda leren op de camping twee jongens kennen (Yanni Bourguignon en Brent Pannier). Ze ontdekken de liefde en mekaar… Jammer genoeg klikt het niet tussen Jeanine en de buren, maar dankzij campinguitbater Sylvain (Maarten Bosmans) blijft de sfeer erin met de beste Vlaamse muziek uit de jaren ’70!

 ‘ZO MOOI, ZO BLOND’ is een muzikale komedie met meezingers voor het hele gezin. De muziek van o.a. Nicole & Hugo, Ann Christy, Jimmy Frey, Rita Deneve en Louis Neefs dartelt vrolijk tussen deze hilarische komedie. Het is lachen én meezingen met gekende Vlaamse klassiekers zoals ‘Goeiemorgen Morgen’, ‘Zomersproetjes’, ‘Ik ben verliefd op jou’, ‘Zo mooi zo blond en zo alleen’ en vele anderen.

Met ‘Zo Mooi, Zo Blond’ is het genieten van begin tot einde. Alle acteurs spelen hun rol perfect en zonder afbreuk te doen op hun acteerprestaties, zetten we graag Maarten Bosmans in de bloemetjes. Hij speelt met glans de rol van Sylvain, de wat aparte campinguitbater, die op de camping én in de zaal voor de nodige sfeer zorgt.

Auteurs: Walter Van De Velde, Hans Bourlon, Gert Verhulst, Danny Verbiest

Regie: Manu Jacobs

Choreografie: Helle Vanderheyden

Cast: Jacky Lafon, Geena Lisa Peeters, Yanni Bourguinon, Ivan Pecnik, Lisa Gerlo, Brent Pannier, Maarten Bosmans en Laure Ven.