Première ‘You Are My Sunshine’ in het Fakkeltheater

on

Vrijdag 6 oktober 2023 ging in het Fakkeltheater in Antwerpen de gloednieuwe musical ‘You Are My Sunshine’ in première. Deze voorstelling is een eerste samenwerking tussen Ann Van den Broeck als componiste en Stany Crets als auteur. Crets heeft het scenario voor een kortfilm, die er door corona niet is gekomen, herwerkt tot een script voor een musical. Ann Van den Broeck schreef de muziek voor dit script en Stany regisseerde hun gezamenlijke musicalcreatie. 

Ann speelt in ‘You Are My Sunshine’ de rol van Britt. Voor de andere hoofdrol, die van Lena, viel de keuze op nieuw aanstormend talent Sophie Janssens. Muzikaal worden ze bijgestaan door een vijfkoppig live orkest.

Lena en Britt, zij is 15, de andere 45. Ze kennen elkaar niet en heel toevallig en ongewild ontmoeten ze elkaar in een vakantiehuis. En ze wachten daar samen tot de voorzienigheid voor hen een beslissing neemt.

Lena en Brit worden lotgenoten, leerling en lerares, hartsvriendinnen, moeder en dochter. Ze proberen samen achter een groot mysterie te komen. Hoe kan het dat je leeft en toch niet leeft? Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid? Hoe manipuleer je het leven…als je in een coma ligt?

‘You Are My Sunshine’ is een verrassende, aangrijpende musical met een onverwachte plottwist. Ann Van den Broeck is een van Vlaanderens grootste musicaltalenten. Zij speelt de rol van Britt, de vrouw die onverwacht in het leven van Lena komt, op grandioze wijze. Je voelt zo de pijn, de woede, het verdriet en de vreugde die Britt uitstraalt.

Sophie Janssens schittert als Lena. Wat een talent is Sofie! Ze danst, zingt en acteert alsof ze al jaren aan de top staat. Sofie straalt zodanig op de scène dat het een genot is om haar aan het werk te zien. Stany en Ann hebben met haar een nieuw musicaltalent pur sang ontdekt waar we nog veel van zullen horen!

‘You Are My Sunshine’ is een aangrijpende musical over hoop en wanhoop, over het lot en dromen, waarin we met een lach en een traan meer te weten komen over twee vrouwen van verschillende generaties die elkaar door een speling van het lot ontmoeten op een plek die ze allebei koesteren. Deze ruim anderhalf uur durende voorstelling verveelt op geen enkel moment en het pakkende verhaal gaat door merg en been. Kortom, een voorstelling die je moet gezien hebben!

Regie en auteur: Stany Crets

Componist: Ann Van den Broeck

Cast: Ann Van den Broeck & Sophie Janssens

Scènefoto’s: Deep Bridge