Toneelvereniging Sint-Genesius brengt vanaf 10 november ‘De Waarheid’ in Sint-Niklaas

on

Op vrijdag 10 november gaat met ‘De Waarheid’ de jongste productie van Toneelvereniging Sint-Genesius in première. ‘De Waarheid’ is een toneelstuk geschreven door de oscargenomineerde regisseur Florian Zeller, in een regie van David Cantens.

Foto: Toneelvereniging Sint-Genesius

Het verhaal draait om de hoofdpersoon Michel, een succesvolle zakenman, en zijn complexe web van leugens en affaires. Michel heeft een buitenechtelijke affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend Paul. Terwijl hij probeert zijn affaire geheim te houden, beweert hij tegen zijn vrouw Laurence dat hij vaak afwezig is omwille van zijn werk. De situatie wordt ingewikkelder wanneer Alice besluit om aan haar echtgenoot Paul te vertellen over de affaire.

Wat volgt is een verwarrende reeks leugens, waarin de personages proberen om de waarheid te omzeilen en tegelijkertijd hun eigen verlangens en belangen te beschermen. De grenzen tussen waarheid en leugen vervagen waardoor de relaties tussen de personages op de proef worden gesteld.

Dit toneelstuk verkent de complexiteit van menselijke relaties, bedrog en de impact van leugens op mensen en hun omgeving. Florian Zeller staat bekend om zijn psychologische en emotionele verkenningen in zijn toneelstukken. “De Waarheid” is daar geen uitzondering op. Het is een boeiende tragikomedie die de kijker uitdaagt om na te denken over de aard van waarheid en de gevolgen van bedrog.

Op 10, 11, 17, 18, 24, 25 november 2023 om 20u en op 19 & 26 november 2023 om 15u

Museumtheater, Zwijgershoek, Sint-Niklaas

Auteur: Florian Zeller

Regisseur: David Cantens

Cast: Herman Van der Gucht, Inge Van Gassen, Bart Ballegeer en Mieke Nuyttens

Meer info en tickets:  www.sint-genesius.be