Geslaagde première ONCE in het Fakkeltheater

Zaterdag 28 mei 2022 ging in het Fakkeltheater in Antwerpen de musical ‘Once’ in première. Deze niet alledaagse musical wordt gebracht door 16 enthousiaste acteurs/muzikanten/zangers, die met hun aanstekelijke Ierse folkmuziek ervoor zorgen dat het echt genieten is van deze “out of the box” musical.

Het verhaal van deze gelauwerde Busker musical gaat over een Ierse jongen (Sam Michielsen), die toevallig een Tsjechisch meisje (Nayat Sari) ontmoet. Ze raken aan de praat, worden vrienden en ontdekken dat ze beiden van muziek houden.

In de loop van een turbulente week evolueert deze onverwachte vriendschap en samenwerking snel tot een krachtig maar gecompliceerd liefdesverhaal, onderlijnd door emotioneel geladen folkmuziek….

 ‘Once’ is geen gewone musical, zelfs de noemer muziektheater dekt niet helemaal de lading. Dit gaat door z’n originaliteit, z’n eenvoud en z’n hedendaagse vormgeving een stuk verder. Het verhaal is van begin tot einde zowel vrolijk, aangrijpend, romantisch, verrassend als humoristisch.

Met alle magische liedjes uit de veelgeprezen film, waaronder het met een Oscar bekroonde “Falling Slowly”, raakt deze mooie, vreugdevolle show een onvergetelijke snaar bij het publiek en spreekt de kracht van muziek om ons allemaal te verbinden.

‘Once’ is echt de moeite waard om te zien. De acteurs vormen een hechte groep die plezier hebben en dat stralen ze uit. Stuk voor stuk brengen zij het geweldige verhaal van een Ierse jongen en een Tsjechisch meisje op de scène. Hij die de liefde en de muziek wil opgeven, zij die hem inspireert om weer te dromen.

Deze musical is de enige show met muziek die een Academy Award, een Grammy Award, een Olivier Award en een Tony Award heeft gewonnen en is eindelijk in Vlaanderen te zien. Sam Michielsen vertaalde het stuk en Jacob Verdoodt regisseerde deze fantastische musical. 

De hoofdpersonages hebben in deze theatervoorstelling geen naam. Ze blijven simpelweg “jongen” en “meisje”, alsof het zou kunnen gaan over eender welke straatzanger uit Dublin en eender welke Tsjechische immigrant die beiden model staan voor jonge mensen in verwarrende tijden.

‘Once’ speelt nog op 29 mei, 2-3-4 en 5 juni 2022 in de Rode zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Reserveer alvast uw plaatsjes op www.fakkeltheater.be. U zal er geen spijt van hebben!

ONCE

Based on the Motion Picture Written and Directed by John Carney 

Book by Enda Walsh 

Music & Lyrics by Glen Hansard & Markéta Irglová 

Regie: Jakob Verdoodt

Choreografie: Soo Mee Beyers

Muzikale leiding: Eddy Aelbrecht

Concept en coaching: Ronny Verheyen 

Cast : Nayat Sari, Sam Michielsen, Wouter De Clerck, Amber Staal, Stef Boermans, Danielle Martin, Jozef Zasada, Stray Darker, Soo Mee Beyers, Sien Martens, Tom Maes, Niki Vanlerberghe, Tom Claus, Pieter Vandenborne, Neesha Van Schoote Bluys en Peter Janssens

Meer info en tickets: https://www.de-speling.be/producties/once.html of http://www.fakkeltheater.be

Bekijk zeker onze fotospecial en video op onze facebookpagina!