Zondag 13 juni neemt Rivertours een verfrissende start met een vernieuwd vaarprogramma in het Scheldeland

Eindelijk is het weer zover.  Rivertours kan zijn passagiersschepen weer uitsturen! Nu het wandelen en fietsen al goed in de benen zit, kunnen we ook weer aan boord!


Rivertours start het vaarseizoen met hun befaamde wekelijkse zondagnamiddagtochten, waarbij op zondagnamiddag 13 juni 2021 speciaal aardbeien op het menu staan
Een gezellige en leerzame familieboottocht door het prachtige getijdenlandschap van de Schelde. Beleef de Scheldevallei vanaf het water, langsheen verschillende Sigma-overstromingsgebieden en krijg zicht op een prachtige nieuwe natuurontwikkeling met een steeds grotere diversiteit aan fauna en flora.


“We varen langs schorren en slikken met zijn typische inhammen, verdoken kreken, bruisend waterleven en een grote variatie aan vogelsoorten.  We navigeren eerst naar Rupelmonde om ons daarna richting pittoreske Scheldedorpjes als Mariekerke en Sint-Amands te begeven.  Dit alles onder begeleiding van een gids die verrast met zijn / haar kennis en flair en liefde voor de streek. 

Aan boord kan u genieten van heerlijk vanille-ijs met aardbeien of een aardbeientaartje. Naast deze tocht staan er vanaf 20 juni ook zondagnamiddagtochten met het prachtige passagiersschip Verdi vanuit Temse richting Antwerpen en naar Dendermonde op de planning“, aldus de verantwoordelijke van Rivertours.

COVID

Om de veiligheid van de passagiers en het personeel te garanderen, worden onder andere de volgende maatregelen getroffen: de capaciteit van de boten wordt gehalveerd om de 1,5m afstand te garanderen, deelnemers krijgen een vaste tafel toegewezen (max. 4 personen) en iedereen die zich door het schip verplaatst, dient een mondmasker op te zetten. Het personeel voorziet voldoende ontsmetting voor, tijdens en na de tocht.

Nog heel wat in juni en dan de hele zomer lang …

Op 17 juni heeft de eerste namiddag- en avondtocht plaats vanuit Dendermonde.
Op 18 juni kan u vanuit Aalst deelnemen aan een dagtocht of een avondtocht.
De eerste Durmetocht vanuit Temse en Hamme staat geprogrammeerd op zondagavond 27 juni.
Voor zij die op zoek zijn naar een dagje weg, organiseert Rivertours inspirerende en ontspannende dagtochten.


Mijmeren op de vergezichten van de Schelde doe je met onze allernieuwste dagtocht van Schellebelle en Dendermonde naar Rupelmonde en Sint-Amands.  Een vaart met geleid bezoek aan Rupelmonde met zijn getijdenmolen, Graventoren en Zonnewijzerpad.   Ook brengen we een bezoek aan de prachtig gelegen graftombe van dichter en Scheldeliefhebber Emile Verhaeren aan de meander van Sint-Amands. Deze tocht heeft voor het eerst plaats op 21 juni.


De tocht van Temse naar het befaamde Deurganckdok toont zowel de verfraaiing van de Antwerpse Scheldekaaien als de imponerende wereldcontainervaart. Promotietocht op zaterdag 29 juni.


De tochten tussen het Scheldeland en de bruisende steden Antwerpen, Vilvoorde en Brussel werden in een nieuw kleedje gestoken: zij gaan steeds gepaard met een wandeling in de historische centra en zijn vlot combineerbaar met een treinrit.  Zo kan er steeds vanuit verschillende vertrekplaatsen worden ingescheept. Hiervoor kan vanaf juli worden ingeschreven.
Door de corona crisis werden vele sportmanifestaties uitgesteld tot de zomer en het najaar.
Speciaal voor de sportliefhebbers zal Rivertours de mogelijkheid bieden om de belangrijke wedstrijden te volgen op groot scherm.  Hiervoor worden bepaalde plaatsen op het schip voorbehouden. 

________________________________________________

Voor meer informatie en reservaties:

Rivertours Temse, Wilfordkaai 14 9140 Temse, tel. 03 711 38 21 – www.rivertours.be

Praktisch:

  • Het toeristisch programma loopt tot en met eind september
  • Deelnameprijs:
    • Voor de Durmetochten: € 6
    • Voor tochten van 4 uur: € 12
    • Voor een dagtocht: tussen € 20 en € 35

Kinderen van 3 tot 11 jaar betalen een gereduceerde prijs.

  • Aan boord kan een koude schotel, een pannenkoek of een stuk taart genuttigd worden.  Reserveren is noodzakelijk.
  • Deelnemen kan individueel of in groep. Voor groepen zijn boottochten op maat mogelijk!

Foto’s: Rivertours