KrachtVeer organiseert workshops tegen eenzaamheid in Antwerpse wijken

on

Eenzaamheid is een draak met vele koppen waarmee velen vroeg of laat te maken krijgen. We kunnen ons eenzaam voelen omdat we weinig netwerk en weinig contacten hebben, maar we kunnen ons ook eenzaam voelen in onze relatie of tussen vrienden wanneer we een tekort ervaren aan een echte en betekenisvolle vriendschapsrelatie waarin intimiteit en vertrouwen centraal staan.

Aan die eenzaamheid wil KrachtVeer, de nieuwe vzw, ontstaan als een samenwerking van groepspraktijk Aan-zet in Antwerpen Noord en theaterwerkplaats Look & Smile in Deurne, iets aan doen. Met laagdrempelige  workshops wil Krachtveer het zelfvertrouwen en de mentale veerkracht van de Antwerpenaren een boost geven. 

Peter van Hoof en Ronald Van Rillaer van KrachtVeer stelden in aanwezigheid van minister van Grootstedenbeleid Meryame Kitir en schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws hun project voor.

Peter Van Hoof, voorzitter van KrachtVeer

Peter Van Hoof, voorzitter van KrachtVeer: “ KrachtVeer wil initiatieven ontwikkelen die mensen helpen voorbij de eenzaamheid te geraken. Zo starten we vanaf volgende week met de steun van de stad Antwerpen en de federale overheid reeksen van 10 workshops voor groepen van 20 buurtbewoners in verschillende buurten van Antwerpen.

De workshops gaan door in Deurne, Linkeroever, Kiel, Antwerpen Noord, Borgerhout en Merksem. De workshops in Deurne en Linkeroever richten zich tot jongeren van 18 tot 25 jaar. De andere reeksen staan openen voor deelnemers van 18 tot 118.”

Ronald Van Rillaer, acteur-coach van KrachtVeer

Ronald Van Rillaer, acteur-coach van KrachtVeer: “Bij KrachtVeer ontmoeten de artistieke en de hulpverleningswerelden elkaar en deze combinatie zorgt voor een rijke mix aan inzichten en werkvormen. We gaan de deelnemers doorheen de workshops handvatten geven om met hun eenzaamheid aan de slag te gaan. We zorgen ervoor dat de deelnemers zich welkom en comfortabel voelen, dat ze uitgedaagd en gestimuleerd worden, ondersteund en bevestigd. Het zijn workshops, dat wil zeggen interactief en actief.

We gaan dingen doen en dingen bespreken. Vaardigheden oefenen en feedback geven én ontvangen. Nieuwe ervaringen opdoen, succes ervaren en die waarderen.”

Inwoners van Antwerpen die voorbij de eenzaamheid willen, kunnen zich inschrijven via www.krachtveer.be. Deelnameprijs is 10 euro voor 10 workshops.

Naast de workshops is er ook het KrachtVeer-Podium. Daar worden op zondagmiddag vijf exclusieve concerten gegeven. Concerten voor het brede publiek waarbij de deelnemers van de workshops in het bijzonder welkom zijn. Het is de bedoeling om een gezellige plek te organiseren waar mensen elkaar wekelijks kunnen blijven ontmoeten. De concerten starten op 27 juni en gaan door in de Theaterwerkplaats Look & Smile in Deurne.

Tickets op http://tickets.roodfluweel.be/KrachtVeer

Meer info over KrachtVeer op www.krachtveer.be

Ronald Van Rillaer zingt ‘Eenzaampijn’ met Thomas Van Der Borgt aan de gitaar.