Kijk thuis naar de theatervoorstelling IK GEEF NIET OP! met Muriel Bats via live-stream

Live stream : woensdag 27 januari 2021 om 20u15 voor 15 euro kan u deze voorstelling live thuis bekijken met uw gezin (geschikt voor kinderen vanaf 15j)  !

Ik Geef Niet Op!’ is de allereerste theatermonoloog van Muriel Bats, in een regie van Rikkert Van Dijck. ‘Ik Geef Niet op!’ is een theaterstuk gebaseerd op de 8 waargebeurde verhalen van huispersoneel in België die eerst verschenen in  “Onze (Ge)Rechten” het kookboek die FAIRWORK Belgium in 2013 publiceerde. Via deze link kan u het kookboek kopen : een fijn geschenk voor een goed doel !

Esmeralda verlaat Ecuador om in Europa een betere toekomst op te bouwen. Ze komt vele jaren geleden terecht in België. Ze heeft een droom, maar de realiteit is anders. Ze stort zich op haar ‘integratie’ en leert de taal. Zo vindt ze na een tijd een job als huishoudster. Met haar magere inkomen als ‘domestica’ hoopt ze haar familie in Ecuador te kunnen ondersteunen. Ondertussen probeert ze alles in orde te brengen om wettig in het land te verblijven. Dat alles met een aanstekelijke frivoliteit en optimisme.  Zal zij ooit volledig aanvaard worden ? Zal zij haar ambities kunnen waarmaken?

‘Ik Geef Niet op!’ is een zeer goede monoloog, fantastisch gebracht door Muriel Bats. Als Esmeralda vertelt ze, terwijl ze kookt op de scène, haar levensverhaal. Een verhaal dat helemaal geen rozengeur en maneschijn is voor haar. Muriel geeft ons een inkijk in het leven van een jonge vrouw die hoopt op een betere toekomst, maar wordt uitgebuit, seksueel geïntimideerd en vaak in mensonwaardige toestanden moet leven. Toch bevat deze monoloog de nodige humor en is het leuk te horen hoe Esmeralda in haar sappige Nederlands haar verhaal vertelt.

Het verhaal van Esmeralda is het verhaal van duizenden anderen in ons land. Het is gebaseerd op ware feiten. Op zoek naar geluk wacht deze mensen vaak alleen maar een verborgen leven. Een mensonwaardig leven in de kelders of mansardes van hun werkgevers.

Live stream : woensdag 27 januari 2021 om 20u15 voor 15 euro kan u deze voorstelling live thuis bekijken met uw gezin (Ook geschikt voor kinderen vanaf 15j)  !

U steunt er ook de vrouwen mee waarover het stuk gaat ..

Meer info en reservatie mail : info@paljas.be  of bel 03/888.22.60