Unieke tentoonstelling ‘Real Bodies’ in het Sportpaleis

on

Na negen maanden komt het Sportpaleis weer een beetje tot leven. Je kan er terecht, niet voor een massaconcert, maar voor de tentoonstelling Real Bodies. Deze verrijkende en intrigerende expo over de menselijke anatomie is gebaseerd op anatomische, culturele en emotionele verhalen en transformeert de manier waarop we naar het menselijke lichaam kijken, het mysterieuze organisme dat we allemaal delen, van de eerste tot de laatste adem.

Wereldwijd trok Real Bodies reeds meer dan 1 miljoen bezoekers, verspreid over 14 steden. In het Antwerpse Sportpaleis kan je deze boeiende tentoonstelling bewonderen tot en met zondag 21 februari 2021.

Real Bodies is gebaseerd op anatomische, culturele en emotionele verhalen en geeft een toegankelijk en fascinerend inzicht in wat er in ieder van ons gebeurt. Ingedeeld in elf galerijen wordt de bezoeker volledig coronaproof langs verscheidene thema’s doorheen de expo geleid. Zo komen we meer te weten over onze spieren, ademhaling, spijsverteringsstelsel, bloedvaten en vele andere essentiële lichaamsfuncties.

De Wünderkammer

De laatste galerij – de “Wünderkammer”-  geeft een unieke kijk op de privé-collectie van verzamelaar Leo Coolen, een wereld die zich bevindt in de schemerzone tussen wetenschap en voyeurisme. Je kan er onder meer een deel van de grootste penissencollectie ter wereld bewonderen, aangevuld met een reeks wassen afbeeldingen van oa. seksuele aandoeningen. De bezoekers staan vrij om deze laatste galerij te bezoeken of over te slaan, sowieso enkel voor 16+.

Dankzij de twintig echte, perfect bewaarde menselijke lichamen en meer dan 200 anatomische objecten kom je alles te weten over je eigen lichaam. Zeer fascinerend en leerrijk, het is echt wonderbaarlijk wat je te zien krijgt. Deze expo is een absolute aanrader, zowel voor jong als minder jong!

De tentoongestelde lichamen zijn afkomstig van Dalian Hoffen Bio-Technique Co. Ltd, een van ’s werelds toonaangevende centra voor onderzoek en innovatie op het gebied van plastinatie. De specimens zijn niet-opgeëiste lichamen die door de bevoegde autoriteiten aan medische universiteiten in China zijn gedoneerd. De exemplaren die op de tentoonstelling te zien zijn, werden legaal gedoneerd.

COVID-proof uitstap voor het hele gezin

Alle nodige maatregelen worden in acht genomen om een bezoek aan deze expo in alle veiligheid te laten verlopen. Zo geldt een beperking van het aantal personen dat gelijktijdig de expo kan bezoeken. Daarnaast zijn er op verschillende plekken dispensers voorzien om de handen te ontsmetten. De hele expo is in éénrichtingsverkeer uitgestippeld en een mondmasker is verplicht.

Real Bodies in een notendop:

  • 20 perfect bewaarde menselijke lichamen
  • meer dan 200 anatomische objecten
  • 11 intrigerende galerijen over ademhaling, honger, het ritme van het hart, liefde, beweging, denken en geneeskunde
  • gelaagdheid van informatie zowel op anatomisch, cultureel en emotioneel vlak
  • audio fragmenten doorheen de hele expo, tip: neem je eigen oordopjes mee!
  • fascinerende Wünderkammer (16+)

Praktisch

Openingsdagen en -uren:

Van 16/12/2020 tot en met 21/02/2021

Alle dagen geopend behalve maandag en dinsdag

Geopend tijdens de schoolvakantie

Meer info via www.realbodies.beTickets via www.teleticketservice.com vanaf 12,50 euro voor kinderen en 15,50 euro voor volwassenen.