Theater De Roxy brengt komedie ‘Op goed geluk’ op uw TV !

on

Voor slechts 9 euro kan u deze heerlijke komedie online bekijken samen met familie of vrienden

Op 4 september 2020 ging in Theater De Roxy ‘Op goed geluk’ in première, de nieuwste komedie van Yves Caspar. Eén van de acteurs, Gunter Reniers is blij dat hij weer op de planken mocht staan en zo voor verstrooiing kon zorgen in deze bizarre tijden.

“Meer dan ooit denk ik dat het belangrijk is om de mensen te amuseren. Het geestelijk welzijn is ook belangrijk. Eens goed lachen! En dat kan superveilig in Theater De Roxy in Sint-Truiden.

Yves was volop bezig aan de rewrites van de serie ‘Thuis’. Alle scenario’s moesten “coronaproof” gemaakt worden. Er moest bijvoorbeeld op elk moment de nodige afstand tussen de acteurs kunnen bewaard worden. Zo kwam hij op de idee om een komedie te schrijven waarin de personages ook die afstand respecteren zonder dat het stoort. 

Een huzarenstukje om te schrijven en te repeteren, maar het is gelukt. En hoe! We kregen nooit zoveel fijne reacties van het publiek en we zijn toch al even bezig in de Roxy !”, aldus een lachende Gunter Reniers.

Omdat niet iedereen de stap naar het theater durft maken in deze vreemde tijd, kwamen Gunter en Yves op de idee om een ganse televisieploeg in te schakelen om de voorstelling te ‘capteren’ zoals dat heet. Op 11 september was De Roxy plots een grote TV-studio met live publiek. De voorstelling werd opgenomen met vier camera’s en de montage verliep tegelijkertijd in een geïmproviseerde regiekamer.

Het verhaal

Het wil maar niet lukken voor Kenny (Kevin Caers). Hij is nu bijna veertig en heeft de ware liefde nog niet gevonden. Daarom wil zijn schoonzus Petra (Miet Bessemans) hem koppelen aan haar vriendin en collega Corina (Hilde Gijsbrechts), een goedlachse, spontane dierenpsycholoog. 

Hoewel haar man Danny (Gunter Reniers) geen groot voorstander is van het idee, nodigt Petra de twee vrijgezellen uit voor een etentje. Maar helaas is Kenny geen held wanneer het op sociaal contact met vrouwen aankomt. Bovendien voldoet Corina niet meteen aan zijn verwachtingen. Cupido lijkt niet echt van plan toe te slaan. Integendeel, de avond dreigt te eindigen met meer vrijgezellen dan hij begon…

Wij van Explosief hebben deze komedie op televisie gezien en het mag gezegd worden: ‘Op goed geluk’ is een heerlijke comedy. Het is van begin tot einde lachen met dit theaterstuk, en dat doet echt deugd in deze coronatijden. 

Het resultaat van deze captatie is verbluffend, de opnames zijn professioneel opgenomen en het voelt aan alsof je op de eerste rij in het theater zit en naar een plezante komedie kijkt. In de sofa, samen met je huisgenoten, is het genieten van de acteurs, die het beste geven van zichzelf, zo geweldig! Een pluim voor alle acteurs en actrices, met in het bijzonder voor Yves Casper, die met ‘Op goed geluk’ een uitstekend coronaproof theaterstuk schreef. Daarnaast is hij ook de regisseur én acteur!

‘Op goed geluk’ is een absolute aanrader voor een koude herstmiddag of -avond. En voor het geld hoeft u het niet te laten: voor slechts 9 euro kan u ‘Op goed geluk’ online bekijken samen met familie of vrienden. U kan de voorstelling zelfs gewoon streamen naar uw televisie.

OP GOED GELUK

Met Hilde Gijsbrechts (Wittekerke), Kevin Caers, Gunter Reniers, Miet Bessemans en Yves Caspar.Ga naar de website van Theater De Roxy en u vindt alle info. www.deroxy.be

Foto’s: Flipke Nuyttens