Première komedie ‘Pokeren voor Australië’ in het Multatulitheater

on

Op 12 september 2020 ging in het Multatulitheater in Antwerpen ‘Pokeren voor Australië’ in première. Door de covid-19 crisis heeft het theatergezelschap voor de nodige veiligheidsmaatregelen gezorgd om de bezoekers een aangename en veilige voorstelling te kunnen aanbieden. Zo wordt de theaterzaal herschikt tot 45 plaatsen, zodanig dat er meer afstand is tussen de stoelen. Er is handgel voorzien aan de vestiaire en na elke voorstelling worden de zaal, de foyer en de toiletten grondig ontsmet.

Pokeren voor Australië

Michel (Eric Van Hal) is verslaafd aan gokken en verzint steeds een smoes om te kunnen pokeren. Zijn vrouw Yolande (Sabine Loonis) mag dit niet weten, zij heeft immers een hekel aan gokspelen. Maar wanneer Michel op een avond maar liefst 12.000 euro verliest aan de Siciliaan Antonio Mucadona (Gert Mariën), zit hij in de puree.

Antonio komt persoonlijk zijn geld ophalen bij Michel thuis. En die wilt uiteraard niet dat zijn gezin te weten komt over zijn gokverslaving. Michel stelt Antonio voor als een oude kameraad uit het leger. Met de nodige leugentjes voor bestwil tracht hij zijn vel te redden, maar wanneer Yolande de Siciliaan uitnodigt voor het diner, wordt het wel heel warm onder de voeten van Michel.

En zeker wanneer er met zijn dove schoonmoeder Adrienne (Vera Van Arkkels) en hun beste vriendin politiecommissaris Irene (Veerle Quirynen) nog twee gasten langskomen. Ook Elsie (Helena Rothheut), de dochter van Yolande en Michel, is thuis. Zij heeft zelfs een oogje op de ‘vriend’ van haar papa! En dan is er nog de meid des huizes Jozefina (Roos Joris). Zij is niet bepaald op haar mondje gevallen en met de nodige commentaar zorgt zij voor het avondeten…

Michel raakt alsmaar verder in de problemen en zijn leugens worden alsmaar straffer en straffer. Hoe gaat hij zijn vel redden en wat heeft het pokeren eigenlijk met Australië te maken? Dat kom je te weten als je naar deze heerlijke komedie komt kijken in het Multatulitheater!

‘Pokeren voor Australië’ is een nieuwe schitterende komedie van François Scharre, de auteur van ‘Daar zijn kosten aan!’ Dit theaterstuk werd naar het Nederlands vertaald door Guy Keeren en de regie is in handen van Thomas De Wit.

Het is van begin tot einde lachen geblazen met deze heerlijke komedie. Alle acteurs brachten het beste van zichzelf, ze mochten na afloop een warm applaus in ontvangst nemen en terugblikken op een geslaagde première. Zonder afbreuk te doen aan de acteerprestaties van de andere acteurs was het vooral Roos Joris als Jozefina, de meid des huizes, die de lachspieren aan het werk zette bij het enthousiaste publiek.

Met ‘Pokeren voor Australië’ brengt het Multatulitheater opnieuw een theaterstuk waar het publiek van smult. Wil je genieten van een heerlijk én veilig avondje theater, moet je zeker uw  tickets bestellen voor ‘Pokeren voor Australië’. Nog tot en met 31 oktober in het Multatulitheater!

POKEREN VOOR AUSTRALIË

Van François Scharre

Vertaling en bewerking: Guy Keeren

Regie: Thomas De Wit

Met Sabine Loonis, Eric Van Hal, Gert Mariën, Helena Rothheut, Veerle Quirynen, Roos Joris en Vera Van Arkkels

Foto’s: Mon Huysmans

Nog tot en met 31 oktober 2020 in het Multatulitheater in Antwerpen

Meer info en tickets: www.multatulitheater.be