Het nieuwe theaterseizoen van het Multatulitheater start op 12 september!

Het 35ste speelseizoen start zoals gepland op zaterdag 12 september. Door de Covid-19 crisis ziet het Multatulitheater echter wel genoodzaakt om de werking aan te passen aan de situatie.
  • Voor de eerste productie ‘Pokeren voor Australië’ wordt de theaterzaal herschikt naar 45 plaatsen, dat is helft van het normale aantal. Daardoor zullen de stoelen verder uit elkaar staan, de tafeltjes blijven aanwezig.
  • Vanaf het tweede stuk ‘Pas op voor de kleine’ hoopt het Multatulitheater terug de normale zaal te kunnen aanbieden.
  • Het theatergezelschap vraagt aan alle toeschouwers om een mondmasker te dragen voor, tijdens en na de voorstelling. Ook onze medewerkers zullen dit doen. Dat is niet altijd comfortabel, maar het is voor de algemene veiligheid.  Dit geldt natuurlijk niet voor de acteurs op de scène.
  • Er wordt handgel voorzien aan de vestiaire voor iedereen die binnenkomt.

Na elke voorstelling zullen de zaal, de foyer en de toiletten grondig ontsmet worden.

Van 12/9/20 tot 31/10/20: Pokeren voor Australië van François  Scharre, vertaling/bewerking Guy Keeren, creatie, regie Thomas De Wit
mt1Michel heeft een klein probleempje, hij pokert wel eens. Alleen niet zo heel goed, want op een avond verliest hij 12 000 euro aan een Siciliaan met een kwalijke reputatie die het geld heel snel wil krijgen. Daar komt nog bij dat zijn echtgenote Yolande een hekel heeft aan gokspelen en ze vermoedt dus helemaal niet dat Michel speelt. De Siciliaan komt bij hem thuis om het geld op te halen en Michel stelt hem voor als een oude kameraad uit het leger. Dus nodigt Yolande hem uit voor het diner ’s avonds. Er zijn ’s avonds nog andere gasten: hun dochter, hun beste vriendin politiecommissaris en de ietwat dove grootmoeder Raymonda komt ook onverwacht op bezoek. Jozefina, de niet echt vriendelijke meid des huizes, zorgt voor het eten. Dus worden Michels leugens alsmaar straffer en straffer. Hoe gaat Michel zich uit deze situatie redden? Of komt er onverwachte hulp? 
Een nieuwe schitterende komedie van de auteur van ‘Daar zijn kosten aan!’
Met o.v. Sabine Loonis, Gert Mariën, Helena Rothheut, Veerle Quirynen, Roos Joris, Vera Van Arkkels e.a.

 

Meer info en tickets op http://www.multatulitheater.be