Coronavirus dwingt echt Antwaarps teater tot stoppen

Ruud De Ridder (68) en zijn vrouw Nicole Laurent kondigden op de website van het echt Antwaarps teater met spijt in het hart aan dat ze stoppen met hun theatergezelschap. “Het coronavirus heeft ons de das omgedaan”, zegt Ruud De Ridder.

ruud3

Ruud De Ridder: “De verkochte tickets voor de voorstellingen van de maand mei die verplaatst werden naar september zijn ontoereikend om alle kosten te kunnen betalen.

Er kunnen ook geen nieuwe tickets meer aangenomen worden vanwege de beperking van het aantal toeschouwers in de zaal. Bovendien is de interesse zeer laag omdat het publiek blijft afwachten.

Over onze voorstellingen op verplaatsing hebben we ook nog geen enkele zekerheid.

Nicole en ikzelf zijn er het hart van in maar we zijn gedurende deze hele lockdown moe gestreden en uitgeput van het nadenken over oplossingen. We hadden, na de sluiting van onze eigen zaal, gehoopt zorgeloos onze reisvoorstellingen en onze twee reeksen in de Arenberg te kunnen blijven brengen. Corona heeft daar anders over geoordeeld!

ruud2

Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg. We moeten er nu voor zorgen dat onze gezondheid niet verder in het gedrang komt.

Wat betreft de door U aangekochte tickets voor ‘Wie Zal Het Zeggen? Ik Zeker Niet!’. Indien gewenst schrijven wij dit bedrag volledig of deels terug over op uw rekening. Voor ons betekent het terug betalen van al die tickets een geweldige financiële aderlating, voor de meesten onder U betekent dit een kleine som.

ruud1

Indien u dit niet terug betaald wilt, danken wij U daarvoor uit het diepste van ons hart en helpt U ons de nog openstaande rekeningen en lopende kosten die nog volgen te kunnen betalen.

Wij danken U van harte voor uw trouwheid als toeschouwer van het echt Antwaarps teater en zijn er fier op dat wij U sinds 1981, al die jaren plezier hebben mogen verschaffen”, aldus Ruud & Nicole en de volledige EAT – ploeg.