Acteur Rob Scheers overleden

Het Noordteater heeft op zondag 5 april 2020 afscheid moeten nemen van iemand in zijn theaterfamilie. Rob Scheers (1956-2020) heeft helaas de strijd verloren tegen het COVID-19 virus, een oneerlijke strijd die hij moest aangaan tegen dit kwade beest.

sized_rob4

Nick Delafontaine: “Ons volledige theater is in shock door het grote verlies van Rob. Niet alleen was hij een meesterlijk acteur, ook naast de scène was Rob een meesterlijk persoon. Hij was voor vele mensen een fantastische collega, een mentor, een vader en een zeer goeie vriend. Het verlies valt dan ook zeer zwaar.

rob5Rob heeft op onze bühne een aantal memorabele pareltjes gebracht. Zijn eerste rol in ons theater was dan ook meteen onvergetelijk: “Hosanna”. Samen met Marc Deckers bracht hij elke avond opnieuw een meesterlijke vertolking op de scene. Niemand verliet deze voorstelling zonder tranen. Tot op de dag van vandaag werd Rob nog steeds aangesproken over hoe mooi de mensen deze voorstelling vonden.

sized_rob3

Ook in het succes van “The Great Gatsby” had Rob een groot aandeel. Niet alleen bewees hij daar als acteur dat de grootte van een rol van geen enkel belang is, hij bewees ook hoe belangrijk het is om als één team een topproductie te brengen.

In de voorstelling “Blackbird” lieten Rob en Pascale Wouters het publiek 1.30 uur op het puntje van hun stoel zitten. Het werd een rollercoaster aan emoties. Rob bewees opnieuw wat hij als acteur allemaal in zijn marge had.

Tot “Amadeus”…

sized_rob1

Rob wou heel graag opnieuw in de huid kruipen van Antonio Salieri. Hij had de rol 30 jaar geleden bij Toneelgroep Streven uit Mortsel gespeeld, waar hij jaren vast aan verbonden was. Nu hij ouder was kon hij nog meer uit deze rol putten, zei hij. En dat deed hij ook. De vertolking van Salieri zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Vanaf de eerste lezing, hingen zowel cast als crew aan Rob zijn lippen. Elke repetitie opnieuw werd het muisstil en keek iedereen vol spanning naar de manier hoe Rob Salieri werd. Na de première bleek dat ook het publiek opnieuw aan Rob zijn lippen hing. Je kon vaak een speld horen vallen in de zaal.
We hadden nog zoveel mooie plannen samen met Rob, maar het heeft niet mogen zijn. We zijn je enorm dankbaar, dat jij op onze planken hebt gestaan. Je zal voor altijd in ons hart blijven voortleven en we zullen jou nooit vergeten.

Ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenoot Guy en zijn familie. We wensen hen heel veel moed en sterkte in deze donkere dagen.”