De Komedie Compagnie brengt ‘Kierewiet’, een komedie om gek van te worden!

REGISSEUR STANY CRETS MAAKT DE CAST VAN “KIEREWIET” COMPLEET MET BENIDORM BASARDS-ICOON LEA WITVROUWEN

Vanaf 10 april 2020 brengt producent Theatertainment  ‘Karrewiet’, een komedie ‘met een hoekje af’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De cast bestaat uit Carry Goossens, Dirk Van Vooren, Dirk Lavrysen, Greet Rouffaer, Linda De Ridder, Vicky Florus en Lea Witvrouwen.

sized_sized_DSC_0874

Het verhaal

Dokter Stern -een beroemde psychiater- heeft er zijn zaak van gemaakt om mensen van hun tics af te helpen. Zes personen komen tegelijk in de wachtzaal terecht, net wanneer Dokter Stern lang op zich laat wachten… Zo ontmoet Fred (met het  syndroom van Gilles de la Tourette) in de wachtzaal onder andere Fons (met een cijfermanie). Zeker met Blanche (smetvrees) erbij, alsook Maria (die in niets gelooft behalve in God), belooft de wachtzaal gezellig druk te worden. Zij verwelkomen later ook Bob (die nooit over lijnen durft stappen), net als Lili (die alles twee keren zegt, die alles twee keren zegt).

Ze vormen al snel een gezellig groep bij elkaar met een gezonde (ahum…) portie aan tics! Zonder enig nieuws over de komst van de dokter, besluiten ze alvast om zelf een groepstherapie op te starten. Zodoende duurt het echter niet lang vooraleer ze allemaal… kierewiet worden! 

Een maand voor de première trok regisseur Stany Crets samen met de volledige cast naar een witte “klinische” studio in Berchem waar de acteurs en actrices mochten ondervinden aan de hand van een “Bibberspel” hoe snel je elkaar op de zenuwen kunt werken onder zenuwslopende omstandigheden. 

Stany Crets stelde tevens het zevende personage voor in deze komedie. Niemand minder dan Benidorm Bastards-icoon Lea Witvrouwen kreeg de rol van de assistente toegewezen.

sized_sized_DSC_0878

‘Kierewiet’ wordt een heerlijke, zotte komedie waarin de cast op leuke wijze in de huid  kruipt van personen die elk worstelen met een specifieke tic. Omdat er al 5000 verkochte tickets de deur uit zijn, worden er al twee extra voorstellingen van deze ‘zotte’ komedie aangekondigd: op 18 en 25 april om 15 uur.

KIEREWIET

Auteur: Laurent Baffie 

Regie: Stany Crets 

Vertaling: Frank De Kaey 

Met Carry Goossens, Dirk Van Vooren, Dirk Lavrysen, Greet Rouffaer, Linda De Ridder, Vicky Florus en Lea Witvrouwen

Vanaf 10 april tot en met 3 mei 2020, voorstellingen om 20u30 of om 15u00

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 Antwerpen

Tickets: www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei

Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Tarieven vanaf 24,5 euro (inclusief reservatie, exclusief order- en  verzendingskosten)