Première hitmusical ‘MAMMA MIA!’ in Antwerpse Stadsschouwburg

on

MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londense West End en loopt er nog altijd. Wereldwijd kon de voorstelling al op ruim 60 miljoen bezoekers rekenen. In 2008 ging de filmversie ‘MAMMA MIA! The Movie’ in première en in juli 2018 verscheen het vervolg ‘MAMMA MIA! Here we go again’. In 2019 viert ‘MAMMA MIA!’ de musical zijn 20ste verjaardag in de Londense West End.

Toen Productiehuis Deep Bridge aankondigde dat ze deze musicalsensatie naar Vlaanderen gingen brengen, was iedereen in blijde verwachting. Zaterdagavond 7 maart 2020 was het zo ver, bekend Vlaanderen en genodigden trokken een zomerse outfit aan en sommigen onder hen verschenen zelfs in een seventies disco-outfit op dit legendarisch feestje dat niemand wou missen! Ook wij van Explosief waren er (uiteraard) bij!

sized_sized_DSC_0656

Het verhaal 

Alleenstaande moeder Donna runt een taverne en B&B op een Grieks eiland. Haar twintigjarige dochter Sophie staat op het punt om te trouwen met Sky en wil dolgraag weggegeven worden door haar echte vader. Maar dit is niet zo simpel als het lijkt. In het geheim heeft ze in haar moeders dagboek gesnuffeld en las dat haar moeder in die tijd dat ze verwekt is, drie mannen heeft gekend waar ze leuke dingen mee beleefde..

Sophie wil eindelijk duidelijkheid wie haar vader is en nodigt haar moeders voormalige liefdes uit voor het trouwfeest.

Wanneer Sam, Bill en Harry voor Donna’s neus staan, wordt ze meteen geconfronteerd met haar bruisend verleden. Samen met haar vriendinnen Tanya en Rosie haalt Donna herinneringen op van vroeger, over oude liefdes en hun tijd als het zangtrio ‘Donna and the Dynamo’s’…

sized_sized_DSC_0668

Hoofdrollen in deze musical zijn weggelegd voor Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Sam), Govert Deploige (Harry) en Stany Crets (Bill). Deze werkelijk waanzinnige hoofdcast wordt aangevuld met een ensemble bestaande uit het beste wat de Vlaamse musicalwereld te bieden heeft.

MAMMA MIA! is een heerlijke feel-good musical met de 24 grootste hits van ABBA, onder andere ‘Chiquitita’, ‘S.O.S’., ‘Super Trouper’, ‘Dancing Queen’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ passeren de revue. We kregen een gloednieuwe Vlaamse versie van deze internationale hitsensatie te zien, maar aan de iconische muziek en het romantische verhaal is niet geraakt.

sized_sized_DSC_0682

Het publiek genoot van deze musical die bij velen nostalgische herinneringen teweegbracht. Vanaf dat het doek open ging zat de sfeer er al goed in. Deze musical was een echt feestje waarin meegezongen wordt en het is moeilijk om niet recht te veren en te dansen.

De cast kreeg na afloop een welverdiende staande ovatie en op het einde werden we nog getrakteerd op een ABBA Medley, waarop het publiek het beste van zichzelf gaf.

Kortom, MAMMA MIA! is een musical met een romantisch verhaal, veel humor en uiteraard met de muziek van ABBA. Deze musical geeft iedereen een goed gevoel en blijft nog lang nazinderen in je hoofd. Een echte aanrader!

sized_sized_DSC_0672

‘Mamma Mia!’ loopt tot 12 april 2020 in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Op www.deepbridge.be vind je tickets en info, maar wees snel, want door de massale belangstelling worden de beschikbare plaatsen snel schaarser.

Maar MAMMA MIA! is niet alleen een muzikaal feest voor vrouwen. En om te bewijzen dat dat ook voor mannen is, maakt Deep Bridge van de voorstelling op 19 maart een onvervalste Men’s Night! De “Men’s Night tickets” geven toegang tot de Daddy’s Cave, een gratis pint voor de voorstelling en een meet & greet met de vrouwelijke castleden.

sized_sized_DSC_0675