Music Hall Classics en Prima Donna Events presenteren prachtige opera’s en adembenemende balletten in seizoen 2020 – 2021

Music Hall Classics trekt in het nieuwe cultuurseizoen de kaart van Giuseppe Verdi en presenteert in november 2020 met ‘Il Trovatore’ de meest dramatische opera van de Italiaanse grootmeester in Gent, Hasselt, Antwerpen en Brugge. In maart 2021 wordt Verdi’s meesterwerk ‘Rigoletto’ opgevoerd in Gent, Antwerpen en Brugge. Tickets en info: www.musichall.be

sized_MusicHallClassics_logo

Il Trovatore
Liefde en haat zijn maar een aria van elkaar verwijderd in ‘Il Trovatore’. Music Hall Classics brengt deze klinkende Giuseppe Verdi-klassieker op 8 november in Capitole Gent, 11 november in Cultuurcentrum Hasselt, 15 november in Stadsschouwburg Antwerpen en 16 november in Concertgebouw Brugge.

sized_IlTrovatore

Je zal op het puntje van je stoel balanceren wanneer de ijzersterke internationale topcast bezeten van passie aria’s zoals ‘Di quella pira’ en ‘Stride la vampa’ aanheft of het wereldbekende ‘Zigeneunerkoor’. Laat je vervoeren door een stuk dat knettert van de intriges, liefde, jaloezie en kippenvelmomenten.  

Italiaans gezongen, Nederlandstalige boventiteling
Meer info & tickets: www.musichall.be

Rigoletto

‘Rigoletto’ is nog steeds een vaste waarde in het operarepertoire en één van Verdi’s populairste meesterwerken. Trouw aan het gegeven, zal de link met vandaag aangetoond worden. Het verhaal van mannen die hun macht uitoefenen om jonge vrouwen te verleiden, van mensen die hun ogen sluiten en het noodlot tarten is namelijk van alle tijden.

sized_Rigoletto

 

In het theater zeker niet minder dan in het echte leven. Het decor zal er één zijn van een operahuis, in de stijl van The Phantom of the Opera, waar intriges, liefde, haat en wantrouwen woelig tieren. Waar ballerina’s klassieke zangers kruisen en welstellende mannen rondhangen. Het belooft een kleurrijk en indringend spektakel te worden. Music Hall Classics presenteert deze topopera op 4 maart 2021 in Concertgebouw Brugge, op 6 maart 2021 in Capitole Gent en op 7 maart 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Italiaans gezongen, Nederlandstalige boventiteling
Meer info & tickets: www.musichall.be

sized_Prima Donna Events

Prima Donna Events, het jonge productiehuis van Amélie Allaert – dochter van musicalproducent Geert Allaert – en haar partner Cas Casier, legt zich toe op het produceren van bekende klassiekers voor een breed publiek. Prima Donna Events wil jong en oud een onvergetelijke ervaring bieden en in die missie is het in dit eerste seizoen al meteen meer dan geslaagd.

De ingeslagen weg wordt dan ook verder gevolgd richting seizoen 2020 – 2021. Zo zullen, na volle zalen en lovende reacties, de wondermooie balletklassieker ‘Het Zwanenmeer’ (oktober – november 2020) en het betoverende sprookjesballet ‘Sneeuwwitje’ (december 2020) hernomen worden, maar kan het ganse gezin ook komen genieten van een gloednieuwe versie van ballet- en kerstklassieker ‘De Notenkraker’ (december 2020) en het spectaculaire, adembenemende ballet ‘Sleeping Beauty’ (maart 2021).

Het Zwanenmeer

Meer dan 100 artiesten, begeleid door een live symfonisch orkest, brengen het onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een vernieuwende choreografie terug tot leven. Ervaar één van de meest romantische verhalen op de betoverende tonen van Tchaikovsky als nooit tevoren.

zwanenmeer_orig

Het Zwanenmeer van Prima Donna Events is dit seizoen nog te zien op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen, en op zondag 17 mei in Capitole Gent. De tijdloze balletklassieker wordt hernomen vanaf 31 oktober 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Concertgebouw Brugge.

Meer info & tickets: www.primadonnaevents.be

Sneeuwwitje

Wegens enorm succes en uitverkochte zalen, herneemt Prima Donna Events ook ‘Sneeuwwitje’, het sprookjesballet voor kinderen vanaf 3 jaar. Het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen wordt, in een heerlijke mix van theater en ballet, omgetoverd tot een magisch spektakel.

Sneeuwwitje_orig

Tijdens de kerstvakantie zullen professionele balletdansers, een live symfonisch orkest en live verteller Jeremy Vandoorne (‘Xavier’ in ROX) schitteren in Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent. Kom en beleef een betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen, een onvergetelijke ervaring voor het ganse gezin!

Meer info & tickets: www.primadonnaevents.be

De Notenkraker

Prima Donna Events presenteert in december 2020 een vernieuwende versie van ‘De Notenkraker’, dé grootste kerstklassieker aller tijden. Het sprookje, gebaseerd op Alexandre Dumas’ versie van ‘De Notenkraker en de Muizenkoning’ geschreven door E.T.A. Hoffmann, houdt groot en klein twee uur lang in de ban met virtuoze danspartijen en de betoverende muziek van Tchaikovsky, gespeeld door een live symfonisch orkest.

sized_Notenkraker_orig

Tijdens de kerstdagen, van 19 tot en met 26 december 2020, in Capitole Gent, Concertgebouw Brugge, Vorst Nationaal en Ethias Theater Hasselt. ​Laat de magie haar werk maar doen…

Meer info & tickets: www.primadonnaevents.be

Sleeping Beauty

Het ballet ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. ‘Sleeping Beauty’ laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors, prachtige kostuums en een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.

SleepingBeauty_orig

Van 9 tot en met 14 maart 2021 in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent.

Meer info & tickets: www.primadonnaevents.be