Première ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen

on

Naar vaste gewoonte brengt productiehuis Deep Bridge een sprookjesmusical in het voorjaar. Na het succes van de klassiekers ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’, ging op 1 maart 2020 ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’ in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

sized_sized_DSC_0389

Het verhaal van Sneeuwwitje heeft geen introductie meer nodig. Dit eeuwenoude sprookje is bij iedereen welbekend. Wanneer de koningin van haar magische toverspiegel hoort dat Sneeuwwitje het mooiste meisje van het land is, bedenkt ze een list om voor eens en altijd verlost te zijn van haar. Wat de koningin niet weet is dat Sneeuwwitje intussen uitgegroeid is tot een vrijgevochten, jonge vrouw. Maar wat als Sneeuwwitje zelf haar lot zou kiezen?

Met deze productie wil Deep Bridge generaties verbinden en stak dit verhaal in een volledig nieuw jasje: nieuwe muziek, nieuwe decors en hippe kostuums.

Met Stany Crets als script- en liedjesteksten schrijver wisten we dat dit een Sneeuwwitje 2.0 ging worden. Wat we te zien kregen was gewoonweg fantastisch. Het basisverhaal en de magie van het sprookje zijn bewaard gebleven, maar Stany maakte van dit sprookje iets unieks.

Een sprookjesmusical waar je met het hele gezin van geniet 

De opzet van Deep Bridge was dat de sprookjesmusical zowel voor jonge en minder jonge bezoekers interessant moest zijn. En daar zijn ze met verve in geslaagd. Het verhaal werd vertaald naar wat vandaag de dag speelt, met een knipoog naar de actualiteit, maar zonder met het vingertje te wijzen. 

sized_sized_DSC_0396

De voorstelling is doorspekt met veel humor, liefde, leuke dansjes en de liedjes zijn catchy meezingers. De levende sprookjesfiguren betrekken het publiek actief bij de voorstelling en tijdens de première moesten ze niet aandringen om mee te doen. Iedereen danste en zong uit volle borst spontaan mee. 

De hoofdrol wordt gespeeld door Maureen Vanherberghen, Qmusic dj en bekend van het Ketnet programma ‘Helden’. Sneeuwwitje is voor Maureen haar eerste hoofdrol in een musical. Maureen is in dit sprookje ook de heldin van het verhaal. Vanaf de eerste woorden hingen de jonge en minder jonge prinsen en prinsessen in Theater Elckerlyc aan haar lippen. Ze zette een geweldige prestatie neer als een jonge en vrijgevochten ‘Sneeuwwitteke’. Met haar frisse en vrolijke verschijning en haar salopette deed ze mij denken aan Donna Sheridan, de moeder in ‘Mamma Mia’.

sized_sized_DSC_0392

Sneeuwwitje wordt wakker gekust (of niet) door Aaron De Veene, de Prins van dienst. Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke zijn een vaste waarde in de sprookjesmusicals van Deep Bridge. In ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’ waren ze te zien als het olijke duo Fien en Titus. Nu vertolkt dit komisch duo de rol van Koningin Frida en knecht Floris. Charlotte Campion is de Spiegel, deels meubel, deels echte madam. En dan zijn er nog de dwergen. In dit verhaal zijn maar twee dwergen in levende lijve aanwezig : Stinker (Ketnetwrapper Thomas Van Achteren) en Flinker (Steve De Schepper). Waar de rest van de dwergen uithangt kom je te weten als je naar de voorstelling komt. Tot slot speelt ook Isabelle Heremans  mee. Zij kruipt in de huid van een oud grijs bonbonneke.

sized_i7R1xH-g

Voor het derde jaar op rij is Deep Bridge in zijn opzet geslaagd om een wervelende sprookjesmusical te brengen. De cast is een geweldige bende die er tijdens de premièrevoorstelling echt zin in had. Dit gevoel straalde ook over op het publiek. Deze frisse en grappige sprookjesmusical zorgde voor veel lachsalvo’s in de zaal. Voor het derde jaar op rij is Deep Bridge erin geslaagd om het publiek te verrassen met een unieke en verrassende sprookjesmusical. Kortom, ‘Sneeuwwitje de sprookjesmusical’ is een wervelende belevenis voor jong en minder jong! 

‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’ speelt in maart en april nog in Capitole Gent, Plopsa Theater De Panne en Ethias Arena Hasselt. Voor tickets en info www.deepbridge.be