CAVALLUNA brengt met ‘Legend of the Desert’ een spectaculaire show vol onvergetelijke momenten in het Sportpaleis

on

Dit weekend is naar jaarlijkse gewoonte CAVALLUNA te gast in het Antwerpse Sportpaleis en dit met hun gloednieuwe voorstelling ‘Legend of the Desert’.

xS1k-UKg

CAVALLUNA, onder impuls van creatief directeur en producer Klaus Hillebrecht, wist al sinds 2003 meer dan 7,5 miljoen Europeanen te bereiken en blijft de toeschouwers verbazen. Wij van Explosief waren zaterdag 29 februari aanwezig op dit unieke internationale paardenspektakel. Vanmiddag om 15:00u  kan u de laatste keer naar deze prachtige en adembenemende show gaan kijken. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa.

YatnDTNQ

Vooraleer de show van start ging, kregen pers en de aanwezige BV’s een exclusieve blik achter de schermen. We kregen uitleg over de paarden en de werking van de show. Dit internationale paardenspektakel telt 90 medewerkers voor en achter de schermen. De 10 vrachtwagens vervoeren de 1.500 m2 rijmatten, 135 ton zand, 190 kostuums, 4 videoprojectoren, 9 km kabel en een massa attributen. Aansluitend gingen een kijkje nemen in de luxe stallen en zagen hoe iedereen druk in de weer was om de 65 paarden van verschillende Europese rassen klaar te maken voor de show.

sized_C0167T01

Het verhaal ‘Legend of the Desert’ wordt vertelt in een klein Nederlands dorpje : Grachtenbrook. De bloedmooie prinses van een woestijnvolk Samira krijgt een ongelofelijke opdracht toevertrouwd.  Zij moet haar volk beschermen tegen de machinatie van haar boze neef Abdul. Om haar volk en de hele wereld te vrijwaren van een groot gevaar moet ze het geheim van de legendarische Amazones van de Elementen ontrafelen. 

De spannende ‘race tegen de tijd’ wordt neergezet door 65 paarden van verschillende Europese paardenrassen en twee ezels. De paardenrassen zijn wederom indrukwekkend: Friezen, PRE, Tinkers, Lusitano’s en Mini-Shetlanders. De equipes van o.a. Bartolo Messina, Giona en Hasta Luego zorgen voor adembenemende momenten en een perfecte vertolking van het ‘Legend of the Desert’-verhaal.

Cavalluna ‘Legend of the desert’ is een echte must-see voor iedereen. Het publiek kreeg een prachtige en adembenemende show te zien met een beproefde mix van unieke ruitersport, acrobatiek, dans, muziek, een sterk verhaal en dat in prachtige decors die tot ieders verbeelding spreken.

Na de 2,5 uur durende voorstelling kregen de paarden en hun ruiters een meer dan verdiende staande ovatie. We keerden met een zalig gevoel en een glimlach terug naar huis en genoten nog urenlang door van dit prachtige spektakel.

sized_collage1

Ook bekend Vlaanderen was onder de indruk van ‘Legend of the Desert’ Actrice Danni Heylen – bij het grote publiek bekend als ‘Pascalleke’ uit FC De Kampioenen – genoot als paardenliefhebster met volle teugen van de show: “Ongelofelijk, hoe paard en ruiter één worden tijdens de voorstelling. Je ziet dat gebeuren en ik vind dat geweldig ontroerend” aldus Danni.

Actrice Lien Van de Kelder genoot van het spektakel: “Mijn zoontje Victor keek zijn ogen uit. Ik heb ook mijn twee paardenvrienden meegebracht waar ik regelmatig mee ga paardrijden. Ik rij nu recreatief. Crossen in de bossen (lacht), iets totaal anders dan de prachtige show die we te zien kregen.”

sized_C0182T01

Weet je niet wat te doen vandaag of heb  je zin om een zondagse uitstap te maken? Vanmiddag om 15:00u  kan u de laatste keer naar deze prachtige en adembenemende show gaan kijken. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Wie er niet bij kan zijn, niet getreurd. Volgend jaar komt CAVALLUNA terug naar Antwerpen met ‘Secret of Eternity’, een gloednieuwe show. Vanaf zondagmiddag kan je op www.teleticketservice.com of 070/345.345 (Max. €0,30/Min) tickets bestellen voor de voorstellingen op zaterdag 20 maart, om 15.00 uur en zondag 21 maart, om 11.00 uur (nieuw) én om 16.00 uur.