Geslaagde première ‘Madagascar, de Musical’ in Capitole Gent

on

Op 28 februari 2020 werd Capitole in Gent omgetoverd tot een dierentuin. De reden hiervan was de première van ‘Madagascar, de Musical’. Deze deze feelgood familiemusical is nog tot en met 1 maart te zien in Capitole Gent en van 9 tot en met 11 april 2020 in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.

sized_sized_DSC_0317

‘Madagascar, de Musical’ gaat over een muzikale beestenbende in de Central Park Zoo in New York. Daar vinden we Marty de zebra, die momenteel in een midlifecrisies zit, Alex de leeuw, de koning van de zoo, Gloria het nijlpaard en hypochronder Melman de giraf terug. Dagelijks laten ze het beste van zichzelf zien en worden ze bewonderd door de duizenden bezoekers. 

De vier pinguïns Kowalski, Rico, Skipper en Soldaat vinden dat ze niet thuishoren in de zoo. Ze willen naar Antarctica om echt ijs te zien. Als zebra Marty zijn 10de verjaardag viert, mag hij een wens doen. Hij wil vrij zijn, grazen in de eindeloze vlaktes en de schone lucht opsnuiven. 

sized_LUM_0230 copy

Hij vraagt zijn vrienden om mee te gaan, maar die zien Martys’ plan niet zitten. Als Marty plots verdwenen is, zetten zijn vrienden een achtervolging op poten en raakt de bal aan het rollen. Ze beleven een dol avontuur dat hen uiteindelijk overzee brengt. Ze belanden op het Afrikaanse eiland Madagascar, waar Koning Julian de dertiende en zijn rechterhand Maurice de plak zwaait en waar het alle dagen feest is…

sized_LUM_9714 copy

‘Madagascar, de Musical’ is een fantastische familiemusical, echt de moeite waard, die je zeker niet mag missen!

Madagascar was oorspronkelijk een computeranimatiefilm van DreamWorks Animation die op 27 mei 2005 in première ging. Deze film, over de dierentuinbewoners die uit de zoo ontsnappen om in het wild te gaan leven, werd een groot succes.  Musicalhall brengt, in samenwerking met Selladoor productions, de animatiefilm naar de theaters als een onovertroffen familiemusical.

Zelfs al zag je de film nog nooit, deze wervelende adaptatie zal je op staande poot inpalmen. Het hele verhaal, met al je favoriete personages uit de animatiefilm, komt tot leven in één hilarische feelgood musical.

sized_LUM_0139 copy

Laat je meeslepen door een kleurrijke kliek jungleheersers in oogverblindende decors, die je meteen in de sfeer brengen en tot de verbeelding spreken. Je waant je echt in de zoo, op zee en op het Afrikaanse eiland. De knappe dierenkostuums doen je na enkele minuten denken dat er echte dieren op de scène staan. Ook de volledige cast vertolkt hun rol met verve en de muziek brengt je in exotische sferen. De rebellerende West-Vlaamse  pinguïns zijn levensgrote poppen en stalen met hun dolle fratsen onmiddellijk mijn hart.

Deze musical is niet alleen voor kinderen, maar alle leeftijden genieten ervan, spontaan wil je dansen en zingen met de dieren.

sized_LUM_0095 copy

Op het einde werd het premièrepubliek nog getrakteerd op een wervelende verrassing. Belle Perez, die 15 jaar geleden met ‘Que Viva La Vida’ de Benelux-soundtrack voor de animatiefilm leverde, bracht live haar grootste hit.

‘Madagascar, de Musical’

Met Elke Buyle, Leendert De Vis, Florian Avoux, Mike Wauters, Brent Pannier en Rogier Komproe, maar ook Lieven Scheire, Jean-Marie Dedecker, Dominique Persoone en Gunter Lamoot als “West-Vlaamse” pinguïnstemmen.

Capitole Gent

Zaterdag 29 februari 2020 – 14u en 17u

Zondag 1 maart 2020 – 11u en 14u

Koningin Elisabethzaal Antwerpen

Donderdag 9 april 2020 – 11u en 14u

Vrijdag 10 april 2020 – 14u en 17u

Zaterdag 11 april 2020 – 14u en 17u

Deel 1: ±45min

Pauze

Deel 2: ±45min

Voor kleine en grote kinderen van 3 tot 93 jaar

Tickets & info: www.musichall.be