Kluchtige komedie ‘Blijf Van Mijn Wijf’, nog tot 28 maart in Teater De Peerdestal

on

Vrijdag 14 februari ging in Teater de Peerdestal in Antwerpen ‘Blijf Van Mijn Wijf’ in première. ‘Blijf van mijn wijf’ is een kluchtige komedie waarin de verschillen tussen mannen en vrouwen eens heerlijk op de korrel worden genomen.

sized_sized_DSC_0198

Het verhaal speelt zich af in het vrouwenvluchthuis  ‘Blijf Van Mijn Lijf Huis. Het vrouwenhuis wordt gerund door An (Hilda Hofman), die al vele jaren een veilige haven biedt aan vrouwen die mishandeld of misbruikt worden. Maar nu is het huis leeg en An maakt zich zorgen. Ze kan niet langer haar medewerksters Evy ( Mieke Abel/ Myriam Vischschoonmaker) en Tina (Yolanda van den Broeck) in dienst houden. Want geen vrouwen in het huis is geen werk.

sized_sized_DSC_0167

Plots staat Irène (Rennie Van Oosterwyck/ Martine Lambrechts), de zus van Tina, voor de deur die haar verloofde komt voorstellen. Hierdoor bedenkt Tina een oplossing om haar baan te behouden. Ze doet alsof haar zus Irène slachtoffer is van haar verloofde (Jimmy Rubbens). Irène besluit om een paar dagen mee te werken, dit tot groot ongenoegen van haar verloofde. Hij mag er niet aan denken dat hij een paar dagen moet doorbrengen zonder zijn geliefde Ireentje.

sized_sized_DSC_0181

Hij bedenkt een manier om haar op te zoeken in het vluchthuis, maar het vluchthuis is anti-man, net zoals An. Het vluchthuis is niet het enige probleem van An, ze heeft haar handen vol met haar puberende dochter Wendy (Melanie Mertens), die niet zo afkerig tegenover de mannen staat zoals haar moeder.

Maar ook Evy wil haar job niet verliezen en heeft uiteindelijk met Joanna een vrouw gevonden om te begeleiden. Ook Jaak (Maurice Van Tiggel), de nieuwe buurman komt kennismaken met zijn buurvrouw. In plaats van een gezellige kennismaking met een kopje koffie of thee, krijgt hij de ene verrassing na de andere te verwerken….

sized_sized_C0006T01

Teater De Peerdestal is een gezellige cafétheater op de Sint-Nikolaasplaats, dat al jaren bekend staat voor het brengen van goede theaterstukken, uit het leven gegrepen en zeer herkenbaar voor het publiek. In de nieuwe productie ‘Blijf van mijn wijf’ krijgt het publiek een kijkje in een vluchthuis, waarin vrouwen hun toevlucht kunnen nemen.

Het is een zalige, grappige en tedere komedie, met schitterende rollen waarin ieder personage zijn eigen karakter heeft. Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn allen het slachtoffer van An. Hilda Hofman neemt de rol van An, een gefrustreerde mannenhaatster met een stevig temperament, voor haar rekening.  De sul van dienst is Nick (Staf Jennes), die eigenlijk het manusje van alles is. En Jimmy Rubbens zorgt in dit stuk voor stevige verrassingen!

sized_sized_collage1

Deze heerlijke komedie met veel humor is geschreven door Anne Terwisscha en wordt geregisseerd door Jef De Boeck. Een komedie, waarin de verschillen tussen mannen en vrouwen eens heerlijk op de korrel worden genomen, die je zeker moet gezien hebben. Snel zijn is de boodschap, want de kaartenverkoop loopt als een trein!

sized_sized_C0014T01

‘Blijf van mijn wijf’, nog tot en met 28 maart 2020 in Teater De Peerdestal in Antwerpen

Auteur: Anne Terwisscha

Regie: Jef De Boeck

Met: Myriam Vischschoonmaker/Mieke Abel, Hilda Hofman, Yolanda van den Broeck, Martine Lambrechts/Rennie Van Oosterwyck, Melanie Mertens, Maurice Van Tiggel, Staf Jennes en Jimmy Rubbens

Tickets: www.teaterdepeerdestal.be