Première knotsgekke komedie ‘Harrie let op de kleintjes’ in Gent

on

Op 8 februari 2020 ging in Theater Scala in Gent de komedie ‘Harrie let op de kleintjes’ in première. Deze knotsgekke komedie van Jon Van Eerd is het eerste theaterstuk voor het gloednieuwe Farcetheater en is meteen een Vlaamse primeur.

sized_DSC_0010

De cast van ‘Harrie let op de kleintjes’ bestaat uit Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Jamie-Lee Six, Anthony Van Caeneghem, Anton Cogen en Chris Van Espen. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe, een vaste waarde in het theater. Verschillende BV’s waren afgezakt naar Theater Scala in Gent. Peter Van Asbroeck als babysit, dat wilde niemand voor geen geld missen en iedereen was vooral benieuwd hoe dat zou aflopen.

sized_C0330T01

Het verhaal

Harrie Vermeulen (Peter Van Asbroeck) en zijn vrouw Inez (Christel Domen) hebben hun huis voor twee weken ingeruild voor een appartement in Gent. Het koppel past daar op de tweeling van hun vrienden die op vakantie zijn. Inez, een sergeant-majoor, moet vanavond naar het afscheidsfeest van de kolonel en Harrie wordt tegen wil en dank gebombardeerd tot babysitter.

Terwijl Harrie met zijn vriend Sam (Chris Van Espen) afgesproken had om naar een ruilbeurs van Star Wars te gaan, zit hij nu gevangen tussen de beertjes, kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes. Bovendien slaagt hij erin om er al snel een puinhoop van te maken. Wanneer Sam aan de deur staat, laat hij zich toch overhalen om naar de Star Wars-ruilbeurs te gaan. Harrie belt in allerijl zijn nichtje (Jamie-Lee Six) om te komen babysitten. maar zij blijkt nog in Parijs te zitten. Harrie bedenkt dan een inventief plan en gaat samen met Sam naar de beurs. Want als grote Star Wars fans, mogen ze dit evenement zeker niet missen…

sized_C0325T01

Weer thuisgekomen merken Harrie en Sam dat de baby’s verdwenen zijn. Hoe gaat hij dit aan zijn vrouw uitleggen? Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij geen waterdicht plan had. En dan komen een jonge, ambitieuze inspecteur Pandoer (Anthony Van Caeneghem) en diens commissaris (Anton Cogen) op de proppen…

sized_DSC_0016

Voor deze productie wist het Farcetheater klasbakken te strikken zoals Peter Van Asbroeck, Christel Domen en Chris Van Nespen.

Voor Jamie-Lee Six was dit haar debuut in het theater. Ze schitterde in haar rol van de West-Vlaamse Bobby, een nogal naïef jong meisje. Peter van Asbroeck vertolkte met verve de rol van Harrie, de babysitter die alle situaties onder controle heeft. Dat is toch hetgeen wat hij zegt, maar is dit wel echt zo?

Christel Domen is als sergeant-majoor gewend om de zaken op orde te stellen en deelt niet alleen de lakens uit op het werk, maar ook thuis. Chris Van Espen vertolkte de rol van Sam, een grote Star Wars fan. En u bent gewaarschuwd: verwissel in zijn bijzijn nooit Star Wars met Star Trek!

Bezieler van het Farcetheater Anthony Van Caeneghem speelt de rol van Pandoer, een jonge en ambitieuze maar onhandige politie inspecteur. Regelmatig wordt hij door zijn commissaris (Anton Cogen) gestoord in zijn werk.

 

sized_collage1

Deze cast bezorgt het publiek de avond van hun leven. Het begint met het babysitten, maar de situatie loopt snel uit de hand en leidt tot knotsgekke toestanden. Leugens, misverstanden, verwisselingen van baby’s en buggy’s en zelfs verkleedpartijen volgen elkaar in een hoog tempo op. En natuurlijk wordt er ook met deuren geslagen. Of het nu een liftdeur, binnendeur, voordeur of kastdeur is, elke deur heeft wel een verrassing in petto. Hilariteit alom! 

Kortom, Harrie let op de kleintjes’ is een must see! En vooral  ‘tes veur te lachen’!

sized_DSC_0012

Harrie let op de kleintjes

Cast: Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Jamie-Lee Six, Anthony Van Caeneghem, Anton Cogen en Chris Van Espen.

Regie: Eric Meirhaeghe

Nog tot en met 23 februari 2020 in Theater Scala in Gent.

 Tickets via www.farcetheater.be of 0498 97 97 04.