Hilarische deurenkomedie ‘Is die klein de mijn?’ nog tot 22 februari in het Fakkeltheater

on

Theater Het Zeemanshuis is dit theaterseizoen overgestapt naar een ander genre: 100 % comedy. Ze openden het seizoen met ‘Prospeir zit in de scheir’ en nadien brachten ze ‘Is mijn gat niet te dik?’, een komedie die eind april hernomen wordt.

Op vrijdag 7 februari 2020 ging in het Fakkeltheater in Antwerpen met ‘Is die klein de mijn?’ de derde komedie van het theaterseizoen in première. Deze deurenkomedie van Ray Cooney wordt gebracht door maar liefst 12 acteurs: Rudy Marien, Stef Goossen, Machteld Van Braekel, Nadia Halens, Kelly Van Steenwegen, Rolf Stalmans, Sasja Rooman, Charlotte Luyckx, Zanne Geysen, Alex Van Haecke, Anita De Merlie en Stijn Van Haecke. 

sized_C0230T01(001)

Het verhaal

In de koffiekamer van ZNA Sint-Elisabeth is de ambitieuze neuroloog Luc Schoonhof (Rudy Marien) zijn speech aan het voorbereiden voor het neurologen-congres in ‘t Elzenveldt. Alsof de wet van Murphy ermee gemoeid is, wordt hij onderbroken door zowat alles en iedereen. Eerst is er directeur De Boël ( Rolf Stalmans), die Schoonhofs speech vooraf wil doornemen. Ook dokter Hubert Claes (Stef Goossen) komt zijn collega succes wensen. Dokter Martens (Stijn Van Haecke) is dan weer druk bezig met het voorbereiden van het toneelstuk ‘De tet van Sint-Elisabeth’, dat het personeel gaat opvoeren voor het 70-jarig bestaan van het ziekenhuis. 

sized_C0236T01(001)

Jenny (Machteld Van Braekel), de vrouw van Luc, komt ook nog even langs in de koffiekamer voor ze gaat shoppen. En dan zijn er nog de twee jonge verpleegsters Vicky (Charlotte Luycks) en Hanne (Zanne Geysen), die hun werk proberen te doen. Ook patiënt Gust (Alex Van Haecke), die denkt dat hij Rik Van Looy is, komt regelmatig een bezoekje brengen in de koffiekamer. Terwijl iedereen te pas en te onpas in de koffiekamer binnenkomt, probeert dokter Schoonhofs zo goed en zo kwaad als het kan zijn speech voor te bereiden…

sized_C0256T01(001)

Plots komt ex-verpleegster Lieve (Nadia Halens) de koffiekamer binnen. Ze wordt vergezeld door haar dochter Laurence (Kelly Van Steenwegen) en heeft belangrijk nieuws te melden.

Door het nieuws van Lieve gaan de poppen gaan aan het dansen in het Sint-Elisabeth ziekenhuis. De betrokken persoon wil zijn reputatie niet op het spel zetten en doet er alles aan om dit schandaal te verbergen. Maar het loopt zodanig uit de hand dat zelfs politie-inspecteur Martens (Sasja Rooman) de situatie moet komen bedaren. Als klap op de vuurpijl gaat Angèle (Anita De Merlie), de moeder van dokter Claes, er zich ook mee bemoeien. Gelukkig zijn er in het ziekenhuis veel kalmeringspillen aanwezig…

sized_C0244T01(001)

De oorspronkelijke titel van dit stuk is ‘It runs in the family’ en is een van de bekendste stukken van de Britse auteur Ray Cooney. Het stuk werd geregisseerd door Stijn Van Haecke, die tevens ook de rol van dokter Mike Martens voor zijn rekening neemt.

Een deurenkomedie brengen begint niet alleen bij een goed stuk, maar valt of staat met de cast. Want het is een kunst om een deurenkomedie goed te spelen en daar is de twaalfkoppige cast met verve in geslaagd. We kregen een prachtige vertolking en een goed geoliede cast te zien.  

sized_C0255T01(001)

‘Is die klein de mijn? is een topper die je moet gezien hebben. Een prachtige voorstelling gebracht door uitstekende acteurs die verstrikt geraken in een web van leugens, misverstanden, met veel humor en heel veel deuren die stevig dichtslaan. De cast kreeg na afloop een welverdiende staande ovatie!

Wil je een avondje zorgeloos genieten en eens goed lachen? Dan moet je zeker deze hilarische deurenkomedie zien!

sized_C0265T01(001)

IS DIE KLEIN DE MIJN?

Auteur: Ray Cooney

Regie: Stijn Van Haecke

Cast: Rudy Marien, Stef Goossen, Machteld Van Braekel, Nadia Halens, Kelly Van Steenwegen, Stijn Van Haecke, Rolf Stalmans, Sasja Rooman,

​Charlotte Luyckx, Zanne Geysen, Alex Van Haecke en Anita De Merlie.

‘Is die klein de mijn?’ in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater en dit tot en met 22 februari 2020. De ticketverkoop voor deze productie loopt als een trein. Snel reserveren is dus aan te raden als je er nog wil bij zijn!

Meer info en tickets: https://www.theaterzeemanshuis.be/isdieklein.html