Heerlijke relatiekomedie ‘Booby-trap’ in het Multatuli Theater in Antwerpen

on

Zaterdag 1 februari 2020 ging in het Multatulitheater in Antwerpen de relatiekomedie ‘Booby-trap’, in première. Deze wereldcreatie werd geschreven door Eddy Van Ginckel, de auteur die al jaar en dag een vaste waarde is in het amateurtoneelcircuit en geen introductie meer nodig heeft. De regie is in handen van René De Cort.

sized_029-Booby-trap-28012020

Het verhaal speelt zich af in het huis van de familie Peeters. Eddy Peeters is een rijke zakenman en is gehuwd met Maggy. Na 30 jaar huwelijk besluit Maggy om haar man te verlaten. Zij wil een nieuw leven beginnen met Patrick De Leeuw. Eddy lijkt het op het eerste gezicht niet erg voor te vinden. Hij heeft begrip voor de keuze van zijn vrouw en  vraagt haar het hemd van haar lijf over haar nieuwe vlam, waarmee ze binnen een paar dagen op reis vertrekt naar Spanje.

sized_018-Booby-trap-28012020

Dan komt Eddy met een schitterend idee. Hij wil kennismaken met Patrick en nodigt hem uit om een partijtje te gaan biljarten, om vervolgens bij hun thuis te komen dineren. Dit is natuurlijk tegen de zin van Maggy.

Om niet alleen bij de tortelduifjes te moeten zitten, besluit Eddy om dan ook maar een andere vrouw te zoeken. Hij nodigt zijn nieuwe secretaresse, juffrouw Opsomers, uit voor het diner. En zowel Patrick als juffrouw Opsomers mogen ten huize Peeters blijven overnachten.

sized_089-Booby-trap-28012020

Omdat het geluk van zijn vrouw het allerbelangrijkste is voor Eddy, is hij van goede wil om te scheiden. Want zijn vrouw heeft recht op een nieuw leven. Meer nog, hij heeft een fantastisch plan om alles proper en netjes op te lossen. Sandra, de huishoudster, moet niet alleen een diner maken voor het viertal, maar moet alles in goede banen leiden. En dat doet ze niet met de volle goesting…

sized_095-Booby-trap-28012020

Volgens de Van Dale is een boobytrap een schijnbaar onschuldig voorwerp waarin of waaraan een explosieve lading verborgen resp. verbonden is, die ontploft als men eraan raakt. Ik kan u alvast geruststellen, je verlaat het Multatulitheater zonder kleerscheuren of schrammen. Uw lachspieren daarentegen worden danig op de proef gesteld, want de lachsalvo’s vanuit de zaal volgen elkaar in een hoog tempo op!

Guy Keeren vertolkt de rol van de rijke en bedrogen echtgenoot Eddy. Hij gaat op zijn eigen manier met de situatie om en het voordeel is dat hij het heel goed kan uitleggen. Hij hangt graag de plezante uit en heeft ongelofelijke fantastische ideeën die soms leiden tot gênante situaties. Ook laat hij de drank rijkelijk vloeien en is hij uitvinder van straffe cocktails.

sized_067-Booby-trap-28012020

Eddy wordt door zijn vrouw Maggy (Danielle Van de Vel) ingeruild voor Patrick De Leeuw (Dirk Mortelmans). Patrick is de tegenpool van Eddy. Maar doet hij zijn naam De Leeuw alle eer aan? 

De sexy secretaresse Chantal (Marleen Jacobs) zorgt ervoor dat het in het Multatulitheater enkele graadjes warmer wordt. Dan is er ook nog Sandra, de huishoudster (Vera Van Arkkels) die in gebrekkig Nederlands de boel moet redden en  geregeld de potten laat rammelen.

Waar de Booby-trap zit, ga ik u niet vertellen. Zit het in de boobies? Of toch niet? Daarvoor moet je naar deze fantastische relatiekomedie gaan kijken. Met de première was de ijzersterke cast klaargestoomd om dit fantastische stuk te brengen. Ze kregen een welverdiende staande ovatie!

sized_044-Booby-trap-28012020

Deze relatiekomedie is nog tot 28 maart 2020 te zien in het Mulatuli Theater in Antwerpen. Wie kaarten heeft voor deze voorstelling zal zeker niet teleurgesteld zijn! Hebt u nog geen kaarten? Reserveer dan snel uw plaatsen. Wacht zeker niet te lang, want de tickets vliegen de deur uit!

Telefonisch reserveren? Elke donderdag tussen 17 en 19 uur, op 03 231 68 14

Maar online gaat het sneller via de shopknop of http://tickets.roodfluweel.be/multatuli

Meer info op www.multatulitheater.be

Foto’s: Mon Huymsans