“Is die klein de mijn?” vanaf 6 februari in het Fakkeltheater

on

Van 6 februari tot en met 22 februari speelt Theater Zeemanshuis de hilarische deurenkomedie IS DIE KLEIN DE MIJN? in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

IS DIE KLEIN DE MIJN? is de Vlaamse versie van “It runs in the family” van komedie-grootmeester Ray Cooney.

klein1

Het verhaal

Dokter Luc Schoonhof bereidt in de koffiekamer van het Sint Elisabethziekenhuis zijn speech voor het neurologen-congres voor.

Alsof de wet van Murphy ermee gemoeid is, wordt hij onderbroken door zowat alles en iedereen. Directeur De Boël wil zijn speech vooraf doornemen, Dokter Claes komt zijn collega succes wensen, Dokter Martens bereidt het toneelstuk van het personeel voor, de vrouw van Luc komt langs voor ze gaat shoppen, de verpleegsters proberen hun werk te doen en patiënt Gust, die denkt dat hij Rik Van Looy is, komt te pas en te onpas binnen.

Als klap op de vuurpijl staat plots ook ex-verpleegster Lieve binnen, gevolgd door haar dochter, een politie-inspecteur en de moeder van dokter Claes…

sized_klein3

IS DIE KLEIN DE MIJN?

Regie: Stijn Van Haecke

Cast: Rudy Marien, Stef Goossen, Machteld Van Braekel, Nadia Halens, Kelly Van Steenwegen, Stijn Van Haecke, Rolf Stalmans, Sasja Rooman, Charlotte Luyckx, Zanne Geysen, Alex Van Haecke en Anita De Merlie.

Tickets en meer info op https://www.theaterzeemanshuis.be/

klein2

Auteur Ray Cooney

Ray Cooney wordt beschouwd als één van de grootste komedie-auteurs wereldwijd. Zijn theaterstukken zijn vertaald in meer dan 40 talen, waaronder zelfs het Russisch, Chinees en Japans. Zowat elk theatergezelschap heeft ooit al eens een stuk van zijn hand gespeeld.

De bekendste stukken van Ray Cooney zijn o.m. “Why not stay for breakfast”, “There goes the bride”, “Two into one”, “Wife begins at Forty”, “Out of Order”, “It Runs in the Family”, “Tom, Dick and Harry” en “Funny Money” (vertaald als “Rare Poen” en recent “Het Groot Lot”).

Zijn meest bekende komedie is ongetwijfeld “Run for your wife” (vertaald als “Rijen en Vrijen” of “Taxi Taxi”). Vanaf de première in 1982 liep dit stuk dagelijks en onafgebroken 9 jaar in de Londense West End.

Ray richtte in 1983 de Theatre of Comedy Company op, werd artistiek directeur, speelde en regisseerde in diverse theaters, om in 1992 het theater The Playhouse in London te kopen, waar als eerste stuk “It Runs in the Family” in première ging.

Hij zegt zelf dat hij zich fit houdt door te zwemmen, te tennissen en te tuinieren, maar vooral door zelf mee te spelen in zijn eigen hectische komedies. Ray Cooney werd in 2005 geridderd door de Queen voor zijn bijdrage aan het Britse theater. Er wordt geschat dat wereldwijd meer dan 100 miljoen tickets verkocht zijn voor komedies van Ray Cooney.