Tableau nr.1 speelt SPOKANE in het Fakkeltheater in Antwerpen

on

Nederlandstalige première met Bart Van Avermaet, Bert Cosemans, Tina Maerevoet en Kalifa Bals

In Martin McDonagh’s eerste in Amerika gesitueerde toneelstuk zoekt Carmichael al een kwart eeuw naar zijn verdwenen linkerhand. Voeg twee kibbelende tortelduifjes met een hand te koop plus een hotelbediende met een afkeer voor geweerschoten en wij zijn klaar voor een hilarische rollercoaster van liefde, haat, hoop en wanhoop.

sized_spok1

“ Wanneer er bloed wordt vergoten in een stuk van Martin McDonagh, giert het publiek het uit van het lachen maar hapt tegelijkertijd naar adem. McDonagh, de alom geprezen auteur van de Lenane trilogie, de langspeelfilms In Bruges en Three Billboards outside Ebbing Missouri, houdt van een goede portie komisch geweld, en in deze klucht gaat hij er volledig voor … vol komische verrassingen.

sized_spok2Je kunt ‘Spokane’ zien als een fabel over twee verloren zielen die meer gemeen hebben met elkaar dan ze beseffen … of je kunt ontspannen en genieten van de virtuositeit waarmee de heer McDonagh hilarische woorden in de mond van zijn personages legt … Martin McDonagh is één van de beste toneelschrijvers uit het Angelsaksisch taalgebied.”  The Wall Street Journal

SPOKANE

Op 13,14,15,20,21 en 22 maart 2020 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen

Regisseur: Robert Siân
Tekst: Martin McDonagh
Vertaling: Brigitte De Man
Acteurs: Bert Cosemans Bart Van Avermaet Tina Maerevoet en Kalifa Bals
Lichtontwerp: Ludo Van Craen

Tickets: http://www.fakkeltheater.be