Première ‘Sneeuwwitje, het Sprookjesballet’ in Stadsschouwburg Antwerpen

on

‘Sneeuwwitje, het sprookjesballet’ is nog te zien op donderdag 26 december en vrijdag 27 december 2019  in Capitole Gent

Vorige zomer bracht Prima Donna Events ‘Het Zwanenmeer’. Deze klassieker der klassiekers werd zo een overweldigend succes dat dit meesterlijke stuk hernomen wordt in 2020. Prima Donna Events neemt zijn taak voor het brengen van klassiekers voor een breed publiek heel serieus, zo ging op zondag 15 december 2019 in Stadsschouwburg in Antwerpen voor het eerst een balletvoorstelling voor de allerkleinsten ‘Sneeuwwitje, het Sprookjesballet’ in première.

sized_sized_C0076T01

Het eeuwenoude sprookje van de gebroeders Grimm werd door regisseur Christophe Ameye omgetoverd tot een sprookjesballet op maat van de allerkleinsten vanaf 3 jaar. Een klassieke balletvoorstelling moet je niet verwachten, dit unieke concept is een mix van theater en ballet, met een live symfonisch orkest.

sized_sized_C0067T01

Voor de eerste keer in zijn leven speelde Jeremy Vandoorne, bekend als Xavier uit ROX, mee in een balletvoorstelling. Niet met een roze tutu of als prins, maar hij nam de rol van verteller voor zijn rekening en startte zijn verhaal met de magische woorden ‘Er was eens….’  Dit is geen evidente rol in een balletvoorstelling, maar wel van groot belang voor de allerkleinsten.

In een monoloog vertelde Jeremy wat de kinderen te zien krijgen in het ballet. Dit is geen gemakkelijke taak voor Jeremy, maar hij is geslaagd met verve. Als verteller zette hij een grappig personage neer en bracht zijn rol zo overtuigend met veel humor, dat het publiek aan zijn lippen hing. Zelfs met enkele danspasjes!

sized_sized_C0093T01

Het is geen sinecure om een balletvoorstelling te brengen op maat van de allerkleinsten. Maar Prima Donna Events is in hun intentie geslaagd om een balletvoorstelling te brengen voor een breed publiek. De balletdansers in knappe kostuums waren stuk voor stuk fantastisch in een zeer mooie uitgevoerde choreografie van Gerard Mosterd en ook vermeldenswaardig zijn de prachtige decors.

sized_sized_C0109T01

‘Sneeuwwitje, het Sprookjesballet’ is een atypische balletvoorstelling die het kind in jezelf naar boven laat komen. Deze mix van theater en ballet met een live symfonisch orkest bezorgden zowel de kleine als de grote dansliefhebbers een onvergetelijke sprookjesachtige namiddag. 

‘Sneeuwwitje,het Sprookjesballet’ is nog te zien op 26 en 27 december in Capitole in Gent. Zij die al tickets hebben gaan met zekerheid een geslaagde sprookjesachtige namiddag beleven. Heb je nog geen tickets? Bestel ze meteen en geniet van dit eeuwenoude sprookje en droom weg in een wereld van magie!.

‘Sneeuwwitje,het Sprookjesballet is de ideale uitstap voor iedereen die met het gezin of de kleinkinderen een betoverende middag wil beleven in de kerstvakantie.

sized_sized_C0118T01

‘Sneeuwwitje, het Sprookjesballet’ is nog te zien in Capitole Gent op donderdag 26 december 2019 – 14u en 17u en op vrijdag 27 december 2019 – 11u en 14u

Met live symfonisch orkest – Doelgroep: voor kinderen vanaf 3 jaar

Tickets en info: www.primadonnaevents.be