Pakkende theaterversie van ‘Amadeus’ in het Noordteater in Antwerpen

Nog tot en met 18 januari 2020 brengt het Noordteater ‘Amadeus’, het meesterwerk van Peter Shaffer.  Wie ooit de film van Milos Forman zag weet dat hij zich aan spektakel van de bovenste plank mag verwachten!

sized_sized_C0036T01

Het verhaal

Begin 19e eeuw. Antonio Salieri, de oude hofcomponist van Oostenrijk, is wanhopig. Het is de avond voor zijn dood en voor hij sterft wil hij nog iets bekennen. Hij wil de moord op Wolfgang Amadeus Mozart opbiechten.

sized_sized_C0008T01

Salieri wou van kindsbeen af een groot componist zijn. Hij vraagt zelfs de hulp van God om een beroemd componist te worden. En het lijkt er op dat God zijn gebeden heeft aanhoord, want Antonio wordt een succesvol musicus. Hij wordt zelfs de hofcomponist  van Keizer Franz Jozef aan het Habsburgse Hof.

sized_sized_C0046T01

Maar dan doet de 25-jarige Mozart zijn intrede. Deze jonge snaak is een wonderkind dat op uitzonderlijk jonge leeftijd viool, klavecimbel en orgel speelt en kwalitatief hoogstaand werk componeert.

Nadat Salieri het nieuws van de komst van Mozart verneemt, is hij in alle staten. Hij wil maar één ding doen: Wolfgang Amadeus Mozart uitschakelen. Het wordt een strijd die uiteindelijk zal leiden tot Mozarts dood…

sized_sized_C0020T01

De prachtige kostuums, getalkte pruiken, hemelse muziek en een schitterend verhaal maken zowel Mozart als het stuk ‘Amadeus’ onsterfelijk!

In het Noordteater in Antwerpen wordt de originele theaterversie op de planken gebracht. Laat u als toeschouwer meeslepen met dit wondermooi theaterstuk en geniet van de acteerprestaties van de uitstekende cast. Met een speciale vermelding voor Rob Scheers en Hans Claes, zij spelen de rollen van Antonio Salieri en Wolfgang Amadeus Mozart op een fenomenale wijze. 

sized_sized_C0009T01

Heeft hofcomponist Salieri het genie Mozart vermoord? Het gebeurde alleszins in het brein van topauteur Peter Shaffer en groeide uit tot één van de allergrootste mythes in de klassieke muziek.

Wij van Explosief kunnen ‘Amadeus’ aan iedereen aanraden, we hebben zelden zo’n pakkend theaterstuk gezien. ‘Amadeus’ is een topproductie en is ongetwijfeld een van de hoogtepunten uit het 45-jarig bestaan van het Noordteater. Ons advies: snel uw kaarten reserveren, want de ticketverkoop loopt als een trein!

sized_sized_C0013T01

AMADEUS

Auteur: Peter Shaffer

Regie: Nick Delafontaine

Cast: Robine Marinus, Rosalie Delforge, Zoë Kerremans, Hans Claes, Rob Scheers, Peter Renders, Philippe Van Deyck, Tom Van Dessel, Paul Stoops en Gilbert Van Asselt. 

Nog tot en met 18 januari 2020 in het Noordteater in Antwerpen.

Ook tussen Kerst en Nieuwjaar kan u genieten van deze schitterende voorstelling!

Tickets: http://www.noordteater.be