Tragikomedie ‘Veertien Verticaal’ in Teater De Peerdestal

on

Vrijdag 22 november 2019 ging in Teater De Peerdestal in Antwerpen de tragikomedie ‘Veertien Verticaal’ in première. 

sized_sized_C0157T01

Het verhaal speelt zich af in het appartement van Ludo Van Damme (Bruno Vissers) en zijn echtgenote Alice (Maria Thys). Het koppel geniet van hun oude dag: zij beoefent met kruiswoordraadsels invullen haar favoriete hobby en hij denkt met weemoed terug aan de tijd van vroeger, toen alles zoveel beter was.

Ludo vergeet de laatste tijd veel en Alice lijdt aan hevige rugpijnen. Hun dochter Peggy (Christine Moons) maakt zich zorgen om haar ouders en heeft contact opgenomen met een thuiszorgbureau.

sized_sized_C0138T01

Ida Crab (Chris van Etten) van het thuiszorgbureau ‘Rust Thuis’ komt langs bij het koppel, maar Ludo moet helemaal niets weten van mevrouw Crab en zeker niet van ‘Rust Thuis’. Hij voelt hem nog veel te goed om hulp van anderen te aanvaarden.

Maar dan wordt het koppel door het noodlot uit elkaar getrokken. Voor Theo het begin van een periode waarin hij steeds geconfronteerd wordt met het verleden. En dan komt de onderbuurvrouw Emilienne (Hilda Hofman) langs…

‘Veertien Verticaal’ is een voor velen herkenbaar theaterstuk van Eric Borghouts, in een regie van Freddy Rouchet. Het is geen komedie zoals we dat gewoon zijn in Teater De Peerdestal, maar een tragikomedie waarin we met een lach en een traan meer te weten komen over Ludo, Alice en de anderen. Zij die de succesproducties ‘Grijze Garnalen’, ‘Een bruin leren zakske’ en ‘Hespenrolletjes of Rode kool’ gezien hebben, zullen zeker dit theaterstuk smaken.

sized_sized_C0167T01

VEERTIEN VERTICAAL

Auteur: Eric Borghouts

Regie: Freddy Rouchet

Met Christine Moons, Maria Thys, Hilda Hofman, Chris van Etten, Nelly Keuten en Bruno Vissers.

Nog tot en met 18 januari 2020 in Teater De Peerdestal in Antwerpen.

Tickets: www.teaterdepeerdestal.be

collage1