35ste editie Night of the Proms enorm succes!

on

Night of the Proms is een begrip in het Antwerps Sportpaleis. Sinds 1985 wordt het bekendste muziekfestival jaarlijks georganiseerd in os land met een vast recept: klassieke muziek in combinatie met hedendaagse muziek, onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur. Wij van Explosief waren aanwezig op de openingsavond en zagen een spetterend muzikale show, met voor het eerst Bart Peeters als presentator.

NOTP-2019-Website-2000x656De 35ste verjaardag van The Night of the Proms ging niet zomaar voorbij. Het Sportpaleis liep probleemloos vol en vooraleer de show begon kregen we eerst een terugblik van de beste momenten en het uitzonderlijk talent dat de voorbije 34 jaar op het podium stond. Denk maar aan de grote namen als Joe Cocker, Ike Turner, The Jacksons, Grace Jones, Donna Summer, Seal en vele andere die het publiek een uitzonderlijke avond bezorgden.

Na deze bloemlezing van 20 minuten opende het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur de muzikale avond. Bart Peeters vervulde zijn rol als presentator vol overgave en wist met ‘Ik hou meer van Folk’ het Sportpaleis tot leven te brengen.

Operazanger Tony Henry, die al eens op het Proms podium heeft gestaan, was dit jaar de reddende engel nadat de Frans-Canadese sopraan Natalie Choquette afgelopen weekend haar enkel heeft gebroken en moest vervangen worden. Tony Henry wordt vergeleken als een combinatie van Pavarotti en Puff Daddy en heeft een geweldige stem. Als Figaro, de beroemde barbier, bracht hij ‘Largo Al Factotum’, een aria uit de barbier van Sevilla. Hij bracht verder onder andere ‘La Nostra Favola’ (Delilah), waarmee hij het publiek moeiteloos aan het zingen kreeg.

HF4A2807-3-1038x692

Het 50-koppige Antwerp Philharmonic Orchestra schakelde moeiteloos over van het ene genre naar het andere. Of het nu klassieke of hedendaagse muziek is, ze bekoorden het publiek altijd. Deze editie brachten ze samen met het koor Fine Fleur ‘Bach meets Timberlake’ en de door iedereen gekende ‘Bolero’. De bijhorende dansact door de dansers van Let’s go Urban, gaven de prachtige muziek een extra dementie.

De Britse groep 10cc was voor velen een nostalgisch moment. Deze band bracht het publiek terug naar de jaren ‘70 met hun klassiekers ‘I’m not in Love’, ‘Dreadlock Holiday’ en ‘Wallstreet Shuffle’

Ronan Keating, voormalig lid van de succesgroep Boyzone, werkte als een magneet op de vrouwen. Bij zijn eerste song ‘If tomorrow never comes’ haasten menig vrouwelijke toeschouwers zich naar het podium om toch maar het hand van de Ierse zanger te kunnen aanraken. Met ‘Life is a rollercoaster’ waagde Ronan het er op  zich tussen het publiek te mengen, tot grote vreugde van de dames.

Maxi Jazz, wereldberoemd geworden als frontman van Faithless, was voor de eerste maal te gast op het Night of the Proms podium. Met ‘God is a DJ’ en ‘Insomnia’ toverde hij in een mum het sportpaleis om tot een heuse danstempel en ging het dak eraf.

notp1

John Miles, is er al vanaf de eerste editie bij is, mocht absoluut niet ontbreken. Hij verbaasde het publiek met de covers ‘Human’ van Rag’n’ Bone Man en ‘Bohemian Rhapsody’. Natuurlijk geen ‘Night of the  Proms zonder Music’, want dat is heilig voor het Proms publiek. Met ‘All You Need is Love’ werd de meer dan geslaagde avond afgesloten door alle artiesten samen.

Dat de 35ste editie een geslaagde editie was, zal iedereen die er bij was beamen, een jubileumeditie met stuk voor stuk topartiesten en topmuzikanten.

Night of the Proms 2019 was een fantastisch feest van bijna 2,5 uur aan één stuk waar de sfeer erin zat van bij het begin. Het publiek zong luidkeels mee, danste, wiegde en zwaaide vol overgave met hun lampje bij zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. 

Noteer alvast 20 en 21 november 2020. Dan staat de 36ste editie van Night of the Proms op het programma in het Antwerpse Sportpaleis. Wees er snel bij en geniet van de vroegboekkorting tot en met 29 februari 2020. www.sportpaleis.be 

Foto’s: NOTP