Nieuwe versie van ‘Annie, de Musical’ in Capitole Gent en volgend voorjaar in Antwerpen

Na de première in Oostende is ‘Annie, de Musical’ nu te zien in Capitole Gent. Deze gloednieuwe versie van de gekoesterde Broadway-klassieker rond de avonturen van het dappere weesmeisje onderging een stevige make-over en wordt in een hedendaags bad ondergedompeld.

sized_unnamed (32)

Zo zullen Josefien Derijcke (12 jaar – Kalmthout) en Chaya Van Mol (12 jaar – Ittre), die in Vlaanderen afwisselend in de huid van Annie zullen kruipen, de traditionele rosse krullenbol en het klassieke rode kleedje inruilen voor een andere look. Ook wordt deze versie gebaseerd op het stripverhaal Annie en niet op de film of eerdere musicalversies. Wij van Explosief waren aanwezig tijdens de eerste voorstelling in Gent en zagen Chaya Van Mol schitteren in de rol van het weesmeisje Annie.

sized_unnamed (33)

De Antwerpse musicalster Deborah De Ridder, die in 2009 het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria’ won, wat haar de hoofdrol in de Vlaamse uitvoering van de musical The Sound of Music opleverde, speelde als negenjarige de hoofdrol als roodharige krullenbol in de musicalversie van het KJT en 20 jaar later mocht ze in de huid kruipen van de gevreesde Miss Hannigan in de Vlaamse versie van Music Hall.  De cirkel wat ‘Annie’ betreft is dan ook meteen helemaal rond voor Deborah, in deze musical vertolkt ze de rol van Grace Farrell.

sized_unnamed (36)In deze nieuwe musical versie is Edwin Jonker de eerste zwarte acteur die rol van de norse miljonair Oliver Warbucks vertolkt en kruipt Broadway-ster Willemijn Verkaik in de huid van Juffrouw Hannigan. Sjoerd Spruijt en Myrthe Huber spelen de rol van de geniepige Rooster Hannigan en onnozele Lily Suite, die samen met Miss Hannigan proberen om Annie en Oliver Warbucks op te lichten. Doris Baaten is de vrouwelijke president.

De hoofdcast bestaat niet alleen twee ‘Annie’s’, er zijn ook twee bezettingen bij de kindercast. Woensdag 21 november maakten Amber Metdepenningen, Felix Ilsen, Ysabel Pang, Cato Faes en Norah Vandenbogaerde deel uit van de matineevoorstelling. Zij waren de collega-weeskindjes van Annie en deden dat op een schitterende manier. Vooral Amber Metdepenningen, die de rol van  Molly vertolkte, stal de harten van de toeschouwers

Danny Houtkooper, Melinda de Vries, Dieter Spileers, Amanda Payne, Sammy Uivel, Michael Muyderman en Sterre Verschoor vervolledigen als ensemble de cast van de Vlaamse versie van ‘Annie, de musical’.

sized_unnamed (38)

Het verhaal

It’s the hard knock life! De elfjarige Annie uit New York slijt haar dagen in het weeshuis van de kattige, altijd beschonken Miss Hannigan. Ze droomt luidop van een beter leven en vraagt zich af waarom haar ouders haar ooit in de steek lieten. Ze probeert zelfs te ontsnappen via de wasmand.

Maar op een dag wordt Annie gevraagd om Kerstmis te vieren bij de miljardair Oliver ‘Daddy’ Warbucks. De humeurige brompot Warbucks ziet de uitnodiging als een soort reclamestunt.

Langzaamaan groeit er echter een hechte band tussen de rijke zakenman en het niet-te-stuiten weesmeisje. Betekent dit het einde van haar zorgen?

Iedereen kent het verhaal over Annie, het weesmeisje. Het is leuk om deze make-over van deze echte klassieker met een verhaal vol optimisme en onwaarschijnlijk geluk te zien. De zaal genoot van de acteerprestaties van de volledige cast en de liedjes. ‘Morgen komt morgen’ (Tomorrow) is zo’n nummer dat in je hoofd blijft zitten. ‘Annie, de Musical’ is een echte familieshow, waar zowel jong als minder jong van kan genieten. 

‘Annie, de Musical’ is nog tot en met 24 november 2019 in Capitole Gent en vanaf 18 februari 2020 tot en met 1 maart 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen.Tickets & info: www.musichall.be

sized_unnamed (37)

Praktisch ‘Annie, de Musical’

sized_unnamed (39)Capitole Gent

Donderdag 21 november 2019 – 20u

Vrijdag 22 november 2019 – 20u

Zaterdag 23 november 2019 – 20u

Zondag 24 november 2019 – 15u

Stadsschouwburg Antwerpen

Dinsdag 18 februari 2020 – 20u

Woensdag 19 februari 2020 – 20u

Donderdag 20 februari 2020 – 20u

Vrijdag 21 februari 2020 – 20u

Zaterdag 22 februari 2020 – 15u

Zondag 23 februari 2020 – 15u

Dinsdag 25 februari 2020 – 15u

Woensdag 26 februari 2020 – 15u

Donderdag 27 februari 2020 – 20u

Vrijdag 28 februari 2020 – 15u

Zaterdag 29 februari 2020 – 15u

Zaterdag 29 februari 2020 – 20u

Zondag 1 maart 2020 – 15u

Tickets & info: www.musichall.be

De scènefoto’s werden genomen tijdens de avant-première met Chaya Van Mol als Annie en Fien Vosters, Ysabel Pang, Felix Elsen, Cato Faes en Norah Vandenbogaerde als collega-weeskindjes. (credits: Luk Monsaert)