‘Rijkelijke’ première ‘T GROOT LOT in Theater Elckerlyc

Vrijdag 15 november 2019 ging in Theater Elckerlyc de komedie ‘’t Groot Lot’ in première.  Na ‘’t Schoon Verdiep’, ‘Taxi Taxi’ en ‘Jan, Pier en Pol’ is ‘’t Groot Lot’ opnieuw een heerlijke komedie van de Britse toneelschrijver Ray Cooney. 

sized_sized_DSC_0053

De Komedie Compagnie staat al 11 jaar garant voor topproducties en met deze komedie is het niet anders. De uitverkochte zaal, met tal van BV’s, genoot van dit doldwaas theaterstuk. ‘’t Groot Lot’ wordt dan ook gebracht door een sterke cast: Dirk Van Vooren, Christophe Stienlet, Ludo Hellinx, Peter Van Asbroeck, David Michiels, Jasmine Jaspers, Frank Hofmans en na 16 jaar opnieuw op de planken: Joyce De Troch!

sized_sized_DSC_0077

Het verhaal begint wanneer Alain De Vlieger (Dirk Van Vooren), een lusteloze maar brave kantoorbediende van middelbare leeftijd, thuiskomt. Hij is helemaal over zijn toeren. Op weg van het werk naar huis heeft Alain per ongeluk zijn koffertje met dat van een Russische gangster verwisselt. Hij ontdekt dat daarin maar liefst tien miljoen euro zit. Vanaf dat moment wil hij alleen nog maar zijn oude leventje van hard werken ruilen voor nietsdoen, het geld meenemen en zo snel mogelijk samen met zijn vrouw Sylvie (Jasmine Jaspers) vluchten.

sized_sized_DSC_0079

Maar Sylvie heeft een verrassingsfeestje georganiseerd voor haar jarige man en heeft hun vrienden Jean-Philip (Christophe Stienlet) en Véronique Callebaut (Joyce De Troch) uitgenodigd.

Alain komt thuis en boekt heel impulsief meteen een vlucht naar de Braziliaanse zon en belt een taxi voor twee. Voor ze echter kunnen vertrekken komen de vrienden toe en dagen er ook heel wat onverwachte figuren op. Het begin van een dolle avond met onverwachte wendingen…

sized_sized_DSC_0070

Met’’t Groot Lot’ scoort De Komedie Compagnie opnieuw. Puur amusement verzekerd met deze hilarische komedie vol misverstanden en leugentjes om bestwil. Want het gaat over geld, véél geld…

Regisseur Dirk Lavrysen kon rekenen op een geweldige cast: hoofdrollen zijn er voor Dirk Van Vooren, die schittert als de eenvoudige man die van het ene op het andere moment schatrijk is en Jasmine Jaspers is zodanig gestresseerd dat ze naar de fles grijpt en ladderzat wordt.

Verder viert Joyce De Troch haar rentree op de bühne aan de zijde van haar schoonbroer Christophe Stienlet, is Peter Van Asbroeck de stoere taxichauffeur en zijn Ludo Hellinx en David Michiels respectievelijk inspecteur Dezutter en inspecteur Onraedt. Beide inspecteurs zorgen voor de nodige onrust bij de familie De Vlieger. Frank Hofmans maakt zijn debuut bij De Komedie Compagnie, hij speelt de rol van ‘The Godfather’.

Met’’t Groot Lot’ scoort De Komedie Compagnie opnieuw. Puur amusement verzekerd met deze hilarische komedie vol misverstanden en leugentjes om bestwil. Want het gaat over geld, véél geld… Met deze productie is het genieten én dromen over 10 miljoen. Hoe zal jouw leven eruit zien wanneer je een grote smak geld wint?

‘T GROOT LOT 

Met Dirk Van Vooren, Joyce De Troch, Christophe Stienlet, Ludo Hellinx, Peter Van Asbroeck, David Michiels, Jasmine Jaspers en Frank Hofmans.

Regie: Dirk Lavrysen

Nog tot en met 8 december 2019,  voorstellingen om 20u30 of om 15u00

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 – Antwerpen

Tickets via www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei

Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat

Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Tarieven vanaf 24,5 euro (inclusief reservatie, exclusief order- en  verzendingskosten)