Première funeraire komedie ‘De Quaghebeurs’ in het Mutatulitheater

on

Zaterdag 16 november 20019 ging in Café-Theater Multatuli aan de Lange Vlierstraat in Antwerpen de funeraire komedie ‘De Quaghebeurs’ in première. Regisseur Jeroen Maes schreef dit stuk in 2015 in het West-Vlaams en oogstte daarmee veel succes. In het Multatulitheater spelen de acteurs deze komedie (uiteraard) in het Antwerps.

sized_49-De Quaghebeurs-12112019

Het verhaal

Willy Quaghebeur is al jarenlang de eigenaar van brasserie ‘Petit Paris’. Willy is weduwnaar en heeft vier kinderen: Pierre (René De Cort), Jean (Willy Ngala), Paula (Roos Joris) en Andreas (Stefan Deloose).

Vader Willy heeft er altijd van gedroomd om de zaak aan zijn kinderen te kunnen doorgeven maar die hadden stuk voor stuk andere ambities, waardoor de relatie met hun vader niet alleen sterk is vertroebeld, maar sinds jaren niet meer bestaat.

sized_24-De Quaghebeurs-12112019

Als vader Quaghebeur plots overlijdt, worden de vier kinderen uitgenodigd in het funerarium om hem een laatste groet te brengen. Linda (Sabine Loonis) van het funerarium doet het nodige om de vier bij te staan in deze moeilijke tijden.

De kinderen staan niet te popelen om elkaar terug te zien. Het is jarenlang geleden dat ze elkaar gezien hebben en dat brengt de nodige wrijvingen, frustraties, afrekeningen en herinneringen met zich mee. Beetje bij beetje wordt duidelijk waarom de kinderen hun vader hebben verlaten en ook waarom ze geen contact meer hebben gehad met elkaar.

sized_16-De Quaghebeurs-12112019

Maar Willy Quaghebeur heeft net voor zijn heengaan nog een verrassing voor zijn kinderen voorbereid, wat dit hele afscheid een zeer onverwachte wending zal geven…

‘De Quaghebeurs’ is een heerlijke komedie, gebracht door vijf fantastische acteurs. Het is een familiekroniek vol hilarische toestanden, die ook tot nadenken aanzetten. Met een lach en een traan kom je meer te weten over de familie Quaghebeur, en leer je kun kleine klantjes kennen.

sized_13-De Quaghebeurs-12112019

Een productie van Jeroen Maes ontgoocheld zelden, ook met de ‘De Quaghebeurs’ heeft hij een pracht van een komedie geschreven. De ticketverkoop loopt als een trein, wil je erbij zijn is snel zijn de boodschap. Bestel vandaag nog uw tickets en beleef deze uitvaart mee van op de eerste rij!

sized_39-De Quaghebeurs-12112019

Het Multatulitheater heeft voor deze productie Ludo Hoogmartens kunnen strikken als regisseur. Ludo is o.a. bekend om zijn rol als inspecteur Rob De Maegd in ‘Aspe’, maar speelde ook gastrollen in serie zoals ‘Code 37’, ‘Flikken’, ‘Amateurs’ en ‘Wittekerke’. In amateursmiddens is hij een veel gevraagd en gewaardeerd regisseur.

sized_48-De Quaghebeurs-12112019

De Quaghebeurs

Auteur: Jeroen Maes

Regie: Ludo Hoogmartens

Cast: Annemie Joris, Roos Joris, René De Cort, Willy Ngala en Stefan Deloose

Foto’s: Mon Huysmans

De Quaghebeurs, nog tot en met 11 januari 2020 in het Multatulitheater in Antwerpen

Meer info en tickets: www.multatulitheater.be