Anton Cogen spreekt rol in voor komedie ‘Harrie Let Op De Kleintjes’

on

Acteur Anton Cogen, vooral bekend als Commisaris Migrain, spreekt de rol van -jawel- commissaris in voor de komedie ‘Harrie Let Op De Kleintjes’. De hilarische klucht van het nieuwe gezelschap ‘Het Farcetheater’ gaat in februari in première in Gent. Nadat Anton een jaar geleden getroffen werd door een hersenbloeding is het fijn om hem opnieuw aan het werk te zien. Vandaag werden de geluidsopnames dan ook succesvol afgewerkt. De echte repetities met de volledige cast starten begin december.

Opnames_Anton_4De première van de komedie ‘Harrie Let Op De Kleintjes’ komt dichterbij. Peter Van Asbroeck speelt daarin de hoofdrol naast onder meer Christel Domen, Chris Van Espen en Jamie-Lee Six. Vandaag deed ‘Het Farcetheater’ de geluidsopnames van een van de personages met Anton Cogen.

De acteur was present om zijn stem te verlenen aan de commissaris in het stuk. Hij zal te horen zijn in de komedie via een walkietalkie vanaf 6 februari 2020 in Gent. Onder het goedkeurend oog van regisseur Eric Meirhaeghe werden de opnames succesvol afgewerkt. Anton gaf de stem van het personage – aangezien ‘Het Farcetheater’ in Gent speelt – een vleugje Gents mee.

Veelgevraagd stemacteur

De acteur heeft uiteraard jarenlange ervaring als commissaris door zijn rol als Commissaris Migrain in ‘Mega Mindy’. Hij heeft een heel herkenbare en dragende stem en is daardoor een veelgevraagd stemacteur. Anton deed onder meer luisterspelen bij VRT en was tevens de vertelstem in de intro van ‘Merlina’. In de live-actionfilms van ‘De Smurfen’ spreekt hij de stem van Grote Smurf in. In ‘Frozen 2’, die bijna in de cinemazalen te zien is, figureert hij ook als stemacteur.

Een jaar geleden was het wel even schrikken toen Anton met een hersenbloeding in het ziekenhuis lag. Na een lange revalidatie is hij nu aan de betere hand en kan hij dus weer opdrachten doen.

 

Theaterschool

sized_sized_DSC_0385Anton Cogen en Anthony Van Caeneghem, de oprichter van ‘Het Farcetheater’, kennen elkaar al enkele jaren. “Hij is een oud-leerling van mij op de toneelschool”, zegt hij hierover.

“Ik heb hem gevormd. Hij was een van die aarzelende leerlingen, maar die plots in het tweede en derde jaar zeer goede dingen begon te doen. Ik zie nu met genoegen dat hij rechtstreeks evolueert naar het vakgebied.” Over ‘Het Farcetheater’ zegt Anton het volgende: “Het is allemaal zo gegroeid dat je je eigen kansen moeten waarmaken. Ik ben daarom altijd blij als er zo’n nieuw project ontstaat. Je zou het misschien niet geloven, maar er is nood in Gent aan zeer goed amusementstheater.”

Anthony Van Caeneghem heeft ook nog lovende woorden voor zijn voormalige leerkracht: “Anton heeft mij altijd gezegd dat als ik het wil maken in de theatersector dat ik zelf zal moeten initiatief nemen. Dat heb ik altijd onthouden. Het is mede dankzij zijn wijze woorden dat ‘Het Farcetheater’ nu een feit is.”

Verhaal

Harrie Let Op De Kleintjes’ is een knotsgekke komedie van Jon Van Eerd. De nieuwe Nederlandse koning van de klucht trok er volle zalen mee in Nederland. Harrie Vermeulen (Peter Van Asbroeck) moet tegen wil en dank babysitten op de baby’s van vrienden. Zijn vrouw Inez (Christel Domen) moet daarenboven dringend weg naar een feest van de generaal. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er een enorme puinhoop van.

Wanneer zijn vriend Sam (Chris Van Espen) aan de deur staat, besluit hij ook nog eens om mee te gaan naar een Star Wars-ruilbeurs. Harrie belt daarom in allerijl zijn nichtje (Jamie-Lee Six) op om te babysitten, maar die blijkt nog in Parijs te zitten. Toch besluiten ze te gaan.

Weer thuisgekomen zijn de baby’s verdwenen. En dan komen een jonge, ambitieuze inspecteur (Anthony Van Caeneghem) en diens commissaris (Anton Cogen) op de proppen. Zo volgen de problemen zich alleen maar op.

Meer info

‘Het Farcetheater’ speelt ‘Harrie Let Op De Kleintjes’ van Jon Van Eerd. De knotsgekke komedie is in februari 2020 te zien in Theater Scala in Gent. Meer info en tickets via de website: www.farcetheater.be