Aangrijpende musical ‘November 89’ in het Zuiderpershuis in Antwerpen

on

Zaterdag 9 november 2019, precies dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur, ging in het Zuiderpershuis in Antwerpen ‘November 89’, de nieuwe spraakmakende musical van The Singing Factory in première. ‘November 89′ werpt een unieke blik op het leven achter de Berlijnse Muur, over vriendschappen en families die verwoest worden en keuzes die je moet maken in tijden van onrust.

sized_sized_DSC_0491

Het script en de liedjesteksten zijn geschreven door de 23-jarige Wanne Synnave (medepresentator van ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM). Wanne staat al meer dan tien jaar op de planken en schreef vorig jaar het script en de liedjesteksten voor de musical ‘Magdalena’, die lovend onthaald werd bij pers en publiek. 

Deze bijzondere productie is in regie van Anne Mie Gils en op muziek, live gebracht door een zeskoppige band, van Sam Verhoeven.

sized_sized_DSC_0498

De hoofdcast bestaat uit Maike Boerdam (Big & Betsy, De Rozenoorlog, Annie, Miss Saigon, Evita, Marry Poppins,…), Sébastien De Smet (Suske en Wiske, War Horse, Piaf, Rocky Horror Show,…) en Saïn Vantomme (Rapunzel, Songs for the Fallen, Rocky Horror Show, Next To Normal,…).

Maike, Sébastien en Saïn worden bijgestaan door jong talent van het jongerenkoor Youforia. Na hun glansprestatie in ‘Magdalena’ mogen 44 jongeren van het jongerenkoor schitteren in deze mooie musical. Hoofdrollen zijn er voor Aaron Blommaert (16 jaar, Aalst), Tuur Verelst (16, Vorselaar), Remi De Smet (17, Zwijnaarde), Lotte Heuten (16, Boom), Hanne Verstraeten (18, Oud-Heverlee), Emma Vanthielen (16, Nijlen) en Ryan Joostens (18, Mechelen). 

sized_sized_DSC_0519

Het verhaal

In ‘November 89’ maken we kennis met Arend Holtz (Sébastien De Smet). In 1989 krijgt hij onverwachts bezoek van een onbekende jongedame, Helène (Maike Boerdam) genaamd. Helène vraagt hem om zijn verhaal te vertellen van toen hij als jongeman met zijn moeder, broers en zus in Oost-Berlijn woonde op het moment dat de Berlijnse Muur werd opgetrokken. Arend wil niet meer aan deze tijd herinnerd worden omdat het diepe wonden geslagen heeft. 

sized_sized_DSC01886

Maar uiteindelijk weet Helène hem te overhalen en vertelt hij zijn verhaal van in het jaar 1961, toen de Berlijnse Muur gebouwd werd en gezinnen uit elkaar gerukt werden. In die tijd ging de jonge Arend (Aaron Blommaert) met zijn broer Klaus (Tuur Verelst) naar de Humboldt-universiteit. Met veel pijn vertelt hij zijn verhaal over hoe het leven eraan toe ging bij het gezin Holtz en hoe ze omgingen met de nieuwe regels die daarbij hoorden. Maar ook over de sociale onrust die groeide bij de jongeren en keuzes die moesten gemaakt worden. Keuzes die levensbepalend zijn…

sized_sized_DSC00877

Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en werd heel geloofwaardig gebracht door een fantastische cast die bestaat uit drie bekende acteurs en veel jong, aanstormend talent.

Deze musical is een sterke productie, die vele emoties oproept bij het publiek, op sommige momenten werd het muisstil in het Zuiderpershuis.

Na afloop kreeg de cast een verdiende staande ovatie. En één ding is zeker: met dit jong, bruisend talent op de planken is de toekomst van de musical verzekerd.

‘November ‘89’ is een sterke en beklijvende musical die een stukje geschiedenis verteld, die je zeker moet gezien hebben. Een echte aanrader!

sized_sized_DSC_0497

November 89 – Praktisch

Cast:

Arend (volwassen): Sébastien De Smet

Moeder Holtz: Maike Boerdam

Helene: Saïn Vantomme

Arend (jong): Aaron Blommaert

Klaus: Tuur Verelst

Max: Remi De Smet

Lisa: Lotte Heuten

Johanna: Hanne Verstraeten

Emily: Emma Vanthielen

Lenard: Ryan Joostens

Ensemble: Aäron Francis, Aaron Van Goethem, Amber Van den Eede, Amélie Van Herpe, Anne-Sophie Metselaar, Antje De Rop, Bibi De Gruyter, Ebe Mogyoros, Eline Schoofs, Esse Synnave, Florian Vanhees, Frank De Reu, Frauke Wille, Jamie Sou, Jens Goossens, Jonas Steppe, Quinten Rasking, Julie Rochtus, Kjenta Beda, Kyara Cabooter, Lene Heuten, Liesbeth Houtain, Mats Proost, Maud Verstraeten, Nele Van Mechelen, Nino Ameye, Pim De Jonghe, Quito Vanroose, Quinten Rasking, Rune Wittouck, Sander Maris, Sem Reyns, Silke De Busser, Silke Van Hoegaerden, Nele Van Loon, Ylenia Mele, Zowy Van Lierop

Crew:

Script en liedteksten: Wanne Synnave

Muziek: Sam Verhoeven

Regie: Anne Mie Gils

Choreo: Matthew Michel

Arrangementen: Thomas Vanhauwaert

Muzikale leiding: Tinne De Groot en Ronny Plovie

Met zeskoppige liveband!

‘November ’89’, nog op 11, 15, 16, 17, 22, 23 en 24 november 2019

Locatie: Zuiderpershuis in Antwerpen

Tickets en info: www.singingfactory.be

LogoNovemberv2-1080x675