Annemarie Picard schittert in monoloog ‘Mijn Briljante Scheiding’

on

Vrijdag 8 november 2019 ging in het Fakkeltheater in Antwerpen de monoloog ‘Mijn Briljante Scheiding’ in première. Annemarie Picard speelt op verbluffende wijze de rol van Angèle, een vrouw van middelbare leeftijd die middenin een lange, aanslepende echtscheiding zit. 

sized_sized_DSC_0426

Angèle, ooit gelukkig getrouwd met Patrick, doet haar verhaal op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, vol van amusante anekdotes en emoties. 

Angèle vertelt hoe haar man haar verliet voor een vijfentwintig jaar jonge Mexicaanse vrouw, die amper een woord Nederlands verstaat. We komen te weten hoe ze deze klap verwerkte, over haar verdriet, wanhoop en bezoekjes aan de psycholoog tot haar flirtpogingen en de goedbedoelde raad en daad van familie en vrienden.

sized_sized_DSC_0439

In ‘Mijn briljante scheiding’ vertelt Angèle over zichzelf, haar ex-man, dochter, moeder, haar dokter en poetsvrouw, maar ook over een lederen van bij Vastieau Godeau, een sleutelhanger met Mickey Mouse uit Orlando, haar eenzame harten-advertentie, het Wilde Ardennen Weekend en over vibrators….

Deze monoloog is zo uit het leven gegrepen, de ene keer hilarisch, dan weer ontroerend, en bevat zoveel waarheid en herkenbare situaties. Het is anderhalf uur genieten met deze monoloog, die we aan iedereen kunnen aanraden. Ook aan hen die nog steeds gelukkig getrouwd zijn!

sized_sized_DSC_0428

‘Mijn briljante scheiding’ is een vertaling van het Britse stuk ‘My Brilliant Divorce’ van ­Geraldine Aron. Annemarie Picard speelt haar rol op een indrukwekkende manier en Machteld Timmermans regisseerde deze heerlijke monoloog. 

‘Mijn Briljante Scheiding’, nog op 9 en 10 november 2019 in het Fakkeltheater in Antwerpen. In 2020 is ‘Mijn Briljante Scheiding’ te zien in diverse Vlaamse CC. De volledige speellijst vindt u HIER terug.

Van: Geraldine Aron

Met: Annemarie Picard

Regie: Machteld Timmermans

Meer info op http://www.paljas.be 

sized_sized_DSC_0427a