Geslaagde première ‘Flikken in verwachting’ in het EWT-Theater in Deurne

Donderdag 7 november 2019 ging ‘Flikken in verwachting’ in première in het EWT-Theater in Deurne. Een heerlijke komedie van auteur Bruno Timp, in een regie van Frank De Kaey.

sized_sized_DSC_0359a

Het verhaal begint wanneer de laatste repetities volop aan de gang zijn bij de amateurtoneelkring van de lokale politie-afdeling. Dit jaar spelen ze een drama, iets literairs in plaats van de jaarlijkse klucht die ze gewoonlijk op de planken brengen.

sized_sized_DSC_0353

Huisregisseur en oud-commissaris Albert (Theo Van Baarle) heeft het drama zelf geschreven en wil het niveau van hun voorstelling meer dan een beetje opkrikken. Het theaterstuk dat Albert heeft geschreven is een psychologisch drama over acteurs die een stuk gaan opvoeren, een thriller. Dat heeft Albert zo bedacht, omdat er in een thriller een revolver aan te pas kan komen en dat komt goed uit, want zijn drama eindigt op een moord.

‘Flikken in verwachting’ is een fantastisch theaterstuk over politieagenten die een een drama gaan spelen over acteurs die een klucht gaan spelen!

sized_sized_DSC_0365

Bij de amateurtoneelkring telt één gouden regel: de acteurs moeten allemaal politieagenten zijn van het bureau waar Albert de plak zwaaide. Maar dat zorgt voor de nodige problemen wanneer één van de actrices onverwacht uitvalt. Viviane (Chris Mathieu) is souffleuse en wil de vrijgekomen plaats niet innemen. Uiteindelijk weet de oud-commissaris Hilaire (Maarten Bosmans) te overhalen om de rol van Bianca te spelen, met alle gevolgen van dien.

sized_sized_DSC_0352Maar er zijn nog meer problemen: zo zijn er acteurs die hun tekst vergeten, deuren die niet op hun plaats staan, de regisseur die liever in de armen van een jonge actrice valt, rekwisieten die haperen en een onverwachte zwangerschap. Dit alles zorgt voor een hilarisch verloop van de repetities. En dan nadert de dag van de première..

‘Flikken in verwachting’ staat garant voor twee uur onbezorgd lachen. Auteur Bruno Timp, die tijdens de première ook aanwezig was, heeft met ‘Flikken in verwachting’een uitstekende komedie geschreven. En het mag gezegd worden: de volledige cast heeft deze klucht op fantastische wijze gebracht, want ik kan me voorstellen dat het geen gemakkelijke opdracht is geweest voor de acteurs om de vaak ingewikkelde tekst en situaties onder de knie te krijgen. Zij verdienen stuk voor stuk een pluim! 

Na afloop hoorde ik een quote die de mening van de volledige zaal bevat:  “Wie met dit stuk niet kan lachen, moet naar een dokter gaan!”

‘Flikken in verwachting’, nog tot en met 22 december 2019 in het EWT-Theater in Deurne

Auteur: Bruno TIMP

Regisseur: Frank DE KAEY

Acteurs: Iante BEYE, Maarten BOSMANS, Liliane DOREKENS, Jeroen LOGGHE, Chris MATHIEU, Daphne PAELINCK, Jean SPEICHER, Reggy TURNEER, Theo VAN BAARLE

Meer info en tickets: www.ewt.be