Jong en oud geniet van wondermooie, grappige én originele sprookjesmusical ‘De Prinses en de Toverspiegel’

on

‘De Prinses en de Toverspiegel’ is tijdens de herfst- en kerstvakantie te zien in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende.

Het is een traditie dat aan het begin van de herfstvakantie Music Hall een interactieve sprookjesmusical presenteert. Na de successen van Roodkapje’ en ‘Hans & Grietje’ ging op 27 oktober 2019 de interactieve sprookjesmusical ‘De Prinses en de Toverspiegel’ in première. De Stadsschouwburg in Antwerpen was dé place-to-be voor prachtige prinsen, prinsessen en andere sprookjesfiguren te spotten. 

sized_sized_sized_DSC_0194

‘De Prinses en de Toverspiegel’ is een gloednieuw verhaal geschreven en geregisseerd door Brigitte Derks in een choreografie van Christian Celin, met muziek van Chris van Tongelen.

Deze moderne sprookjesmusical begint met de alom gekende woorden : Er was eens….

In een Koninkrijk heel ver weg woonde Prinses Rosanna (Rosanne Pits). Van haar grootmoeder heeft ze een magische toverspiegel gekregen waarmee ze in de toekomst kan kijken. Elke dag staat ze voor de spiegel en bekijkt ze haar toekomst. Maar vlak voor haar 18de verjaardag verdwijnt de spiegel plots. En dit juist nu ze op haar verjaardag een prins moet uitkiezen om mee te trouwen…

sized_LUM_8584 copy

Prinses Rosanna is in paniek, want hoe weet ze nu hoe ze haar toekomstige man moet uitkiezen? Ze besluit om het paleis te verlaten en de wijde wereld in te trekken op zoek naar tovenaar Yoda Dumbeldeur (Gene Thomas) die een glazen bol heeft. Ze hoopt dat hij haar in de toekomst kan laten kijken. 

Onderweg ontmoet ze onder meer druivenplukker Flynn (Yanni Bourguignon) en het hilarische West-Vlaamse konijnenduo Whoppie ( Charline Catrysse) en Floppie (Michaël Zanders) en beleeft ze de spannendste avonturen. 

sized_sized_sized_DSC_0205

Maar zal ze de tovenaar kunnen vinden? En zal ze in zijn glazen bol haar toekomst kunnen zien? Wil je weten hoe haar toekomst en die van het Koninkrijk eruit ziet, dan moet je zeker gaan kijken naar de ‘Prinses en de Toverspiegel’!

Ga mee op avontuur naar een nieuwe magische wereld waar prachtige prinsessen , dromerige prinsen en het grappigste konijnenduo aller tijden wonen. Het is voor zowel jong als oud een magische reis vol humor, magie, vrolijke meezingers, aanstekelijke dansjes en een heuse topcast. 

sized_sized_sized_DSC_0186

In de hoofdrollen Gene Thomas als gekke, rockende tovenaar Yoda Dumbeldeur, Yanni Bourguignon als Druivenplukker Flynn, Rosanne Pits als Prinses Rosanna en Charline Catrysse en Michaël Zanders die opnieuw in de huid mogen kruipen van het hilarische, kibbelende West-Vlaamse konijnenduo Whoppie en Floppie. Ook Charlotte Campion, Mike Wauters, Charlotte Verduyn, Elke Buyle, Niels Batens en Brent Pannier schitteren op de scène in deze familiemusical.

sized_sized_sized_DSC_0182

‘De Prinses en de Toverspiegel’ is een wondermooie, grappige en originele sprookjesmusical waarin liefde centraal staat. Een musical met aanstekelijke liedjes, mooie choreografieën en met betoverende en grappige personages in schitterende kostuums, waarin jong en minder jong van wegdromen. Want ook de ouders worden niet vergeten met de vele dubbele bodems en subtiele verwijzingen die met een knipoog in het verhaal verstopt zijn.

Dat deze voorstelling bij iedereen in de smaak viel, daarover valt niet te twijfelen want na afloop van de première was iedereen dolenthousiast en kreeg de cast een welverdiende, staande ovatie.

sized_LUM_8522 copy

Praktisch ‘De Prinses en de Toverspiegel’

HERFSTVAKANTIE

Stadsschouwburg Antwerpen

Maandag 28 oktober 2019 – 14u

Dinsdag 29 oktober 2019 – 14u

NOVEMBER

Stadsschouwburg Antwerpen

Zaterdag 23 november 2019 – 14u

Zondag 24 november 2019 – 14u

KERSTVAKANTIE

Ethias Theater Hasselt

Zondag 22 december 2019 – 14u

Capitole Gent

Maandag 23 december 2019 – 14u

Maandag 30 december 2019 – 14u

Kursaal Oostende

Donderdag 26 december 2019 – 14u

Duur voorstelling: ± 80 minuten zonder pauze

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Tickets & info: www.musichall.be

Scènefoto’s: Luk Monsaert