‘Gevangen Geboren’, het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde, vanaf 15 november in het Fakkeltheater

on

Op vrijdag 15 november 2019 om 20u30 gaat de eerste productie van Theater Perplex in première in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Het stuk heet GEVANGEN GEBOREN.

Het is het waargebeurd verhaal van de geïnterneerde Renée. Het stuk is van de hand van Marc van hoof en Lynn Suy en is de theaterbewerking van het gelijknamige boek van Renée D. en Ann Driessen, dat begin 2018 verscheen. Lynn speelt de rol van Renée en Marc regisseert.

4-Affiche-Gevangen-GeborenRenée is 31. Haar jeugd was een hel. Ze zat opgesloten, vastgebonden en gevangen. Door mishandelingen, vernederingen en verkrachtingen werd ze onhandelbaar. Ze schreeuwde, dreigde, sloeg, schopte, spuwde en beet. Omdat ze zo agressief was en stalkte, werd ze geïnterneerd. Maar door gebrek aan plaats in een psychiatrisch ziekenhuis, belandde ze in de gevangenis, daar zat ze acht jaar.

Ann Driessen schreef met en voor Renée een openhartig boek. Renée spaart niemand: noch haar mishandelaars en verkrachters, noch zichzelf. Nu heeft ze spijt van haar daden en van het verdriet en de pijn die ze veroorzaakte. Renée verdient een kans, een psychiatrische behandeling én een nieuw leven buiten de gevangenis. Renée krijgt momenteel een psychiatrische behandeling in een gespecialiseerd centrum.

Gevangen Geboren is het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde

Het verhaal van Renée is zo aangrijpend dat het verdient verteld te worden. In België zitten nog altijd 540 geïnterneerden in de gevangenis. Ze krijgen niet de zorg en de behandeling, die ze nodig hebben en waar ze recht op hebben, omdat er onvoldoende plaatsen zijn in gespecialiseerde psychiatrische instellingen.

Daarom maakten Lynn Suy en Marc van hoof een theaterbewerking. Ze hopen dat geïnterneerden, maar ook andere psychiatrische patiënten en gedetineerden, door de voorstellingen van Gevangen Geboren, meer aandacht krijgen in deze toch wel verhardende samenleving.

Gevangen Geboren

Auteurs: Marc van hoof en Lynn Suy naar het gelijknamige boek van Renée en Ann Driessen

Cast: Lynn Suy (als Renée), Denise Hoogstoel, Bart Patoor, Luc Siereveld, Mai Valenberghs, Alexandra Banica, Tom Haezendonck, Frieda Sysmans, Tom De Nys, Ingrid Baute, Youry De Bruyn, Nikki Vermandel, Eddy Cools, Milou Verstappen, Laura Pilawa, Joëlle Braet, Ingrid De Batist, Walter Yperman, Xavier Mortiers, Zoey Bogemans

Regie: Marc van hoof

Productie: Theater Perplex Antwerpen

Een hard, realistisch stuk, waarin geweld, seks, grof taalgebruik, alcohol- en druggebruik worden getoond of gesuggereerd. Geschikt vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar met nabespreking door ouders of begeleiders).

Voorstellingen

Fakkeltheater, Zwarte Zaal, Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen

Vrijdag 15 november – 6 en 13 december om 20.30 uur

Zaterdag 16 november – 7 en 14 december om 20.30 uur

Zondag 17 november – 8 en 15 december om 15 uur

Tickets: www.fakkeltheater.be

Ticketshop, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen, 070 246 036 (weekdagen 11-17u, zaterdag 13.30-18u)