Aangrijpende tragikomedie ‘Bloed, Zweet en Tranen’ in het Noordteater

In het Noordteater te Antwerpen speelt nog tot en met 23 november 2019 de tragikomedie ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van Jack Staal. Wij van Explosief waren aanwezig tijdens de première en waren net als de andere theaterliefhebbers diep onder de indruk van dit stuk. ‘Bloed, Zweet en Tranen’ is een emotioneel, pakkend theaterstuk, voorzien van de nodige humor. Een absolute aanrader!

sized_3B7A9959

Het verhaal

Het wielerkampioenschap van België voor eliterenners zonder contract wordt binnenkort gereden en Marcel De Sutter (Raymond De Bruyne) stoomt zijn zoon Frank (Sebastiaan Bogaerts) klaar om in die wedstrijd te schitteren. Marcel is zelf wielrenner geweest en naar eigen zeggen werd hem die titel dertig jaar geleden ontstolen.

sized_3B7A9849

Marcel doet er alles aan om zijn zoon in de beste omstandigheden aan de start te krijgen, want Frank moet en zal schitteren tijdens het Belgisch kampioenschap. Het advies van Marcel is trainen, trainen en nog eens trainen, op tijd naar bed en geen sociale contacten. Vooral vrouwen moeten vermeden worden, want “Koers dat is iets voor echte mannen!”, aldus Marcel De Sutter.

sized_3B7A9934

Paula (Lieve Roelants), de moeder van Frank, probeert de rust in het huishouden te bewaren, maar dat is niet gemakkelijk met een man als Marcel in huis. Zeker niet wanneer Frank, vlak voor het bewuste kampioenschap, zijn grote liefde aan zijn vader wil voorstellen. Bij Marcel staan de stoppen door wanneer blijkt dat Franks liefde een man is…

sized_IMG_9831

Het Noordteater bracht ‘Bloed, Zweet en Tranen’ reeds in 1997. Tweeëntwintig jaar is het verhaal van theaterauteur Jack Staal nog steeds actueel. De dag van vandaag worden nog vaak homo’s en lesbiennes niet aanvaard in onze samenleving.

sized_3B7A9913

Deze tragikomedie wordt gebracht door een uitstekende cast. Hoe Raymond De Bruyne en Lieve Roelants de rollen van vader en moeder De Sutter spelen is echt fantastisch. Sebastiaan Bogaerts kruipt in de huid van wielrenner Frank, een gevoelige jongen die een groot geheim verzwijgt voor zijn vader. De grote liefde van Frank is Roger, gebracht door Philippe Van Deyck, een vaste waarde in het Noordteater. Tenslotte zijn er nog de buren Julia en Bob, gespeeld door Lieve De Hert en Abel Tjantelee. Vooral Bob zorgt voor de nodige humor met zijn flauwe moppen.

sized_IMG_9765

Mocht u nog twijfelen om deze theaterproductie te zien, aarzel niet want het is echt de moeite!

‘Bloed, Zweet & Tranen’ speelt nog tot en met 23 november 2019 in het Noordteater in Antwerpen

Auteur:Jack Staal

Regie: Tom De Beckker

Cast: Abel Tjantelee, Lieve De Hert, Lieve Roelants, Philippe Van Deyck, Raymond De Bruyne en Sebastiaan Bogaerts

Foto’s: Goele Bormans

Meer info en tickets: http://www.noordteater.be