Theater Zeemanshuis brengt opnieuw de hilarische komedie ‘Prospeir Zit In De Scheir’

Theater Zeemanshuis brengt nog tot en met tot 26 oktober 2019  de komedie ‘Prospeir Zit In De Scheir’ in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

Dit theaterstuk speelde het gezelschap voor het eerst in het seizoen 1985-’86 en was een absolute voltreffer. Tijdens het seizoen ‘88-’89 speelde Theater Zeemanshuis in volle zomer een lange reeks van ‘Prospeir’ in de Arenbergschouwburg en de komedie werd nogmaals gebracht in het theaterseizoen 2003-2004 in hun eigen theater, het Zeemanshuis. In totaal hebben maar liefst 35.765 toeschouwers deze komedieklassieker gezien.

En op algemeen verzoek van het publiek staat ‘Prospeir Zit In De Scheir’ opnieuw op de affiche van Theater Zeemanshuis.

sized_13

Het verhaal

Prospeir (Alex Van Haecke) en José (Anita De Merlie) zijn 40 jaar getrouwd. Daarom wil José graag hun huwelijksreis naar Benidorm overdoen. De wat nukkige Prospeir ziet dat niet zitten. Hij blijft liever thuis en op reis met het vliegtuig is ook niet zijn ding.

sized_10

Wanneer Suzanne (Gerd Wyczisk), de zus van José, met twee koffers bij hen langskomt, omdat ze haar man Bob (Stef Goossen) wil verlaten, beslissen de zussen samen op reis te gaan. Wanneer ze weg zijn, probeert Bob zijn schoonbroer Prospeir te overhalen met hem, zijn secretaresse Peggy (Zanne Geysen) en haar ietwat rare vriendin Mia (Nadia Halens) te gaan eten bij de Griek.

Dan al voelt Prospeir zich “in de scheir gezet”. Later op de avond zal dat gevoel alleen nog maar toenemen… 

sized_16

Alex Van Haecke heeft deze 34 jaar oude komedie geactualiseerd en voorzien van hedendaagse humor, zodanig dat ‘Prospeir Zit In De Scheir’ voor velen een blij weerzien is én het is voor de jongere generatie theaterliefhebbers een heerlijke kennismaking met de lotgevallen van Prospeir en de anderen.

sized_15

Theater Zeemanshuis gaat dit theaterseizoen voor 100% comedy

Stijn Van Haecke: “Dit seizoen spelen we voornamelijk komedies omdat we daarmee hopen een ruim publiek te bereiken. De stap om naar het theater te komen is voor vele mensen minder groot als ze vooraf met zekerheid weten dat ze gaan lachen.

In het verleden hebben we uiteraard zeer veel mooie producties gebracht, waarin ook voldoende humor zat, maar onbekend is dikwijls onbemind bij het publiek. Mensen vragen dikwijls vooraf “Is ’t voor te lachen?” – die zin hebben we zelfs op T-shirts laten drukken – en dit seizoen kunnen we volmondig “ja” antwoorden.”

sized_14

 ‘Prospeir Zit In De Scheir’ is de ideale opener voor het nieuwe seizoen voor het theatergezelschap. Een fantastische komedie die iedereen doet schateren van het lachen. Kortom, een absolute aanrader voor wie een heerlijke, ontspannende avond of namiddag wenst!

pros1Prospeir Zit In De Scheir

Auteur: Johnnie Mortimer en Brian Cooke

Vertaling en bewerking: Alex Van Haecke

Regie: Stijn Van Haecke

Cast: Alex Van Haecke, Anita De Merlie, Stef Goossen, Gerd Wyczisk, ​Zanne Geysen en Nadia Halens

Nog tot en met tot 26 oktober 2019 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen

Meer info en tickets: http://www.theaterzeemanshuis.be