Theater M brengt ‘F!ERce’ van 10 oktober in Mechelen

on

Thetaer M brengt van 10 oktober 2019  ‘F!ERce’ in Mechelen. Deze voorstelling – waarin het theatergezelschap de holebi rechten aankaarten – is gebaseerd op feiten die 50 jaar geleden gebeurden en gekend zijn als de Stonewall Riots. Pieter Van Keymeulen, Johan Kalifa Bals en Yves De Lathauwer spelen in een regie van Lieven Debrauwer drie mannen die verwikkeld raken in een nachtelijke opstand tegen politiegeweld.

Fierce uitnodiging (1)New York, 27 juni 1969. Jonathan, een timide Afro-Amerikaanse twintiger, belandt op straat nadat zijn ouders ontdekken dat hij voor de mannen is. Hij vindt onderdak bij David, een overjaarse yuppie die zich ‘in de kast’ verstopt en Jonathan aanraadt hetzelfde te doen. Maar dat is buiten Fiora LaRitz gerekend. De legendarisch grofgebekte travestiet, die David beter kent dan hij wil toegeven, neemt Jonathan op sleeptouw naar de Stonewall – een clandestiene homobar waar de flikken gedurig binnenvallen om het bonte cliënteel in de boeien te slaan. “Maar vanavond niet, schat!” Fiora en Jonathan raken verwikkeld in een nachtelijke opstand tegen het politiegeweld, tot ongenoegen van David. En wanneer Fiora ontdekt dat David een geheim verbergt, is het hek volledig van de dam.

Een fragiele twintiger. Een foefelende beursmakelaar. En een fenomenale travestiet. Meer heb je niet nodig voor een tragikomische cocktail van protest, vriendschap en rellen die geschiedenis schreven.

Spel: Johan Kalifa Bals, Pieter Van Keymeulen, Yves De Lathauwer
Regie: Lieven Debrauwer
Tekst: Sam De Vos
Productie: theater M

‘F!ERce’ van donderdag 10 oktober tot en met 27 oktober 2019 in Theater M, Oude Brusselsestraat 10-12 in Mechelen. Reserven via http://www.theaterm.be

Ook voorstellingen in het Fakkeltheater in Antwerpen op 1, 2 en 3 november 2019. Reserveren via: https://fakkeltheater.be/voorstelling/fierce