Prins Simon de Merode brengt ‘Kerstmagie’ naar zes Vlaamse kastelen

Zowel in de provincie Antwerpen (Hingene en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne) als West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) kan je deze winter ‘Kerstmagie’ beleven. Het kasteel van Wijnendale, het kasteel d’Ursel in Hingene, het kasteel van Vlamertinge, het kasteel van Duras bij Sint-Truiden, het Slot van Laarne en het kasteel de Merode in Westerlo, openen vanaf 7 t.e.m. 23 december de deuren voor dit betoverende kerstspektakel.

sized_unnamed (30)

Wie deelneemt aan deze bijzondere theaterwandeling,  georganiseerd door Historalia van bedenker / bezieler / drijvende kracht Prins Simon de Merode en zijn creatieve rechterhand Luc Stevens, komt in een unieke wereld terecht. De kastelen zijn omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen en in elk kamertje ontdek je leuke theaterstukjes, prachtige muziek en grappige figuurtjes. De verschillende verhalen komen uit de kerstmuts van regisseur Luc Stevens, die naast de voorgaande edities van ‘Kerstmagie’, voor Historalia ook alle musicalspektakels (‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’) op het kasteeldomein in Westerlo regisseerde.

sized_unnamed (32)

‘Kerstmagie’ is de ideale familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Tickets voor deze ultieme kerstbeleving kosten  €14,95 en zijn gratis voor kinderen onder de 5 jaar. Wil jij ook graag een droomreis van een uurtje maken in één van de zes kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be

Gezellige winterbar

Voor of na de tour kan je vertoeven in de gezellige winterbar bij het kasteel. Hier kun je met familie, vrienden of collega’s komen genieten van een winters hapje of drankje in een gezellige eindejaarssfeer. De winterbar is gratis toegankelijk, ook voor wie geen ticket voor de voorstelling heeft.

Grootste theaterproductie van het land mét lokale bevolking in een hoofdrol

6 kastelen, dat betekent ook 6 verschillende teams op en naast de planken. Met in totaal meer dan 1000 mensen in de cast & crew, is ‘Kerstmagie’ met voorsprong de grootste theaterproductie van het land. Wat het verhaal helemaal bijzonder maakt, is dat de acteurs en actrices die schitteren in ‘Kerstmagie’, voor iedere locatie apart gecast worden uit de lokale bevolking. De audities voor deze jaargang van ‘Kerstmagie’ lopen stilaan op z’n einde, de casts worden eerstdaags bekendgemaakt.

Eerste edities voor Wijnendale en Hingene

Na eerdere succesvolle edities van ‘Kerstmagie’ in de kastelen van Westerlo (4x), Laarne (2x), Vlamertinge en Sint-Truiden (1x), strijkt deze betoverende kerstbeleving in december 2019 voor het eerst neer in kasteel d’Ursel in Hingene en het kasteel van Wijnendale. In Wijnendale opent Jérôme Matthieu de Wynendaele zelfs speciaal voor ‘Kerstmagie’ voor het eerst en exclusief de deuren van de privé vertrekken.

 

Praktische info ‘Kerstmagie’
Data en uren: 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 en 23 december.
Maandag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag
Dinsdag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag
Woensdag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag
Donderdag van 17.00u t.e.m. 19.15u, 10 voorstellingen per dag
Vrijdag van 17.00 – 20.15u, 14 voorstellingen per dag
Zaterdag van 14.00u – 20.15u, 25 voorstellingen per dag
Zondag van 14.00u – 19.15u, 21 voorstellingen per dag
Tour: Ieder kwartier vertrekt een begeleide tour doorheen het kasteel. Per groep mogen max. 30 volwassenen en 6 kinderen t.e.m. 4 jaar mee. Een tour duurt ongeveer een uur. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 14,95 euro p.p., kinderen t.e.m. 4 jaar zijn gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be

Foto’s: Wim Smets