Komedie ‘Daar Zijn Kosten Aan’ in Teater De Peerdestal

on

Teater De Peerdestal start het theaterseizoen 2019-2020 met de komedie ‘Daar Zijn Kosten Aan’ van auteur François Scharre. Dit blijspel werd vertaald door Guy Keeren en de regie is in handen van Steven De Lelie.

sized_C0013T01

Het verhaal

Bert (Peter Michielsen) is door zijn vrouw Angèle (Anne Verreyt) het huis uitgezet omdat hij een verhouding heeft met de veel jongere Elise (Sabine Loonis). Bert zoekt dringend een nieuwe woning die betaalbaar is voor hem.

Toevallig komt hij te weten dat er een appartement te huur staat in de Verschansingstraat in Antwerpen. Eén probleem voor Bert, het appartement wordt verhuurd in cohabitatie met drie andere bewoners. En die hebben serieus last van OCS, een obsessief-compulsieve stoornis. Dat wil zeggen dat ze alle drie een ‘tic’ hebben.

sized_C0016T01

Marilou (Christine Moons) heeft de ‘kuisziekte’ en wil dat het appartement er steeds piekfijn bij ligt, Johan (Sandro Wackenier) doddelt en heeft een grendelmanie. De deur moet voor hem altijd met alle sloten vergrendeld zijn of hij slaat in paniek. En dan is er nog Sonja (Yolanda Van den Broeck), zij is seksueel geobsedeerd en wil het liefst alle mannen aan de haak slaan.

sized_C0022T01

De drie bewoners willen alleen een nieuwe bewoner aanvaarden als die ook een ‘tic’ heeft. Bert bedenkt voor zichzelf een ‘tic’ en wordt aanvaard door zijn drie medebewoners.

Maar dan komt zijn echtgenote Angèle kijken waar hij woont, want ze wil hem het bezoekrecht van zijn die kinderen afnemen. Ze schakelt zelfs familierechter Lesley Poppe (Niels Roelant) in om dit te regelen. Bert probeert zijn vel te redden, met de medehulp van zijn drie flatgenoten. Maar het wordt voor hem zo ingewikkeld dat hij zelf verstrikt raakt in zijn eigen leugens…

sized_C0045T01

‘Daar Zijn Kosten Aan!’ is een heerlijke komedie vol grappige situaties, misverstanden en leugentjes om bestwil. Een verdiende pluim voor de volledige cast, zij spelen hun rol voortreffelijk. Het is van begin tot einde lachen met deze komedie en zeker de moeite waard om te zien. Wil je weten of Bert zijn hachelijke situatie nog kan redden, moet u zeker naar het gezellige cafétheater in hartje Antwerpen gaan. Puur amusement verzekerd met deze komedie!

sized_C0038T01

Daar Zijn Kosten Aan

Nog tot en met 26 oktober 2019 in

Teater De Peerdestal, St Nicolaasplaats 3-4, 2000 Antwerpen

Auteur: François Scharre

Vertaling: Guy Keeren

Regie: Steven De Lelie.

Cast: Christine Moons, Anne Verreyt, Yolanda Van den Broeck, Sabine Loonis, Niels Roelant, Sandro Wackenier en Peter Michielsen.

Meer info en tickets: http://www.teaterdepeerdestal.be