Nostalgische komedie ‘Viva Minerva’ in het Noordteater in Antwerpen

on

Het Noordteater start zijn 45ste speelseizoen met de klepper ‘Viva Minerva’, geschreven door Jeroen Maes en geregisseerd door Maarten Bosmans.

sized_3B7A3606

‘Viva Minerva’ gaat over het reilen en zeilen van de presentatoren en de medewerkers van Radio Minerva, de bekende vrije radio van Antwerpen. We maken kennis met Mon (Gilbert Van Asselt), de directeur van de radio, die alles in goede banen tracht te leiden. Voor hem zijn cijfers en grafieken nog belangrijker dan radio maken. Richard (Erwin Erauw) is presentator van ‘For Ever Green’ en in zijn eigen versie van de Engelse taal presenteert hij zijn programma met hart en ziel. 

sized_IMG_2188

En dan zijn er nog Eddy de Keyser (Didier Joosen) en zijn vrouw Nicole (Greet De Smyter). Zij is een echte baas en hij ligt (uiteraard) onder de sloef. Eddy presenteert het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’, met Nicole aan de telefoon. En last but not least is er de babbelzieke poetsvrouw Ivette (Monique Truyens), die droomt van een eigen kookprogramma op de zender.

sized_IMG_2071

Alles gaat zijn gewone gangetje bij Radio Minerva tot Valerie (Ellen Van Gaever), een knappe en sexy stagiaire, haar verschijning maakt. Valerie komt enkele weken het radioteam vervoegen om een artikel over Radio Minerva voor de Gazet te maken. Valerie weet onmiddellijk de harten van Richard en Eddy te veroveren. Dit in tegenstelling tot de bazige Nicole, die moet helemaal iets weten van dat jong geweld. Valerie wil een jonger publiek aantrekken door ‘hippere’ muziek te draaien. Zo zullen volgens haar de luistercijfers nog beter zijn, wat dan weer als muziek in de oren klinkt voor Mon.

sized_IMG_2092

Bezwijken de heren of blijven de Evergreens, de oldies en de crooners heer en meester op Radio Minerva?

‘Viva Minerva’ is een luchtige komedie over de bekendste vrije radio van ‘t Stad. Voor Maarten Bosmans is ‘Viva Minerva’ zijn eerste productie als regisseur voor het Noordteater. Hij kon rekenen op een uitstekende cast die hun rollen perfect spelen. Wie een theaterstuk vol humor en evergreens wil zien, kunnen we zeker ‘Viva Minerva’ in het Noordteater aanraden.

sized_IMG_2146

Zeker een speciale vermelding voor de decorbouwers, zij hebben opnieuw prachtig werk geleverd. En het Noordteater ademt ook de sfeer van de jaren 50 en 60 uit dankzij de oude grammofoonspelers en de vele vinyl singles en LP’s.

VIVA MINERVA

Auteur: Jeroen Maes

Regie: Maarten Bosmans

Cast: Monique Truyens, Greet De Smyter, Ellen Van Gaever, Gilbert Van Asselt, Didier Joosen, Erwin Erauw en Hans Claes

Nog tot en met 5 oktober in het Noordteater in Antwerpen

Meer info en tickets: www.noordteater.be 

Foto’s: Goele Bormans