De Nonnen van Navarone maken het bont in het Multatulitheater!

on

Zaterdag 7 september 2019 ging in het Multatulitheater in Antwerpen de komedie ‘De Nonnen van Navarone’ in première. Dit theaterstuk werd geschreven door Anton Klee en de regie is in handen van Thomas De Wit.

sized_001-De Nonnen van Navarone-04092019

Het verhaal

De nonnen van Navarone leiden een leventje zoals we dat niet zouden verwachten van religieuze kloosterzusters. Zuster Theresia (Rita Provo), zuster Hyacintha (Saly Salem), zuster Clara (Inge Nys) en zuster Helena (Nathalie Verbeure) zijn mee geëvolueerd met hun tijd en leiden een comfortabel leven. Dit tot ergernis van Moeder-Overste Imelda (Chris Wils), zij vindt dat ze terug naar de tijden van vroeger moeten, want zo kan het niet langer. De regels van de stichtster, Clothildis van Navarone, moeten volgens haar in ere hersteld worden. Uiteraard zijn de vier kloosterzusters daar niet blij mee.

sized_060-De Nonnen van Navarone-04092019

Pater Camillus (Harry de Kok) komt geregeld langs bij de nonnetjes. Deze keer heeft hij met pater Victor (Gert Mariën) een jonge pater meegebracht die ‘het vak’ nog moet leren. Maar pater Camillus gelooft hij zijn ogen niet als hij ziet hoe het kloosterleven veranderd is, ook hij vindt dat strenge regime maar niets. 

sized_046-De Nonnen van Navarone-04092019

Zullen de nonnetjes de regels van vroeger kunnen naleven en zullen ze weerstaan aan de verleidingen van de moderne tijd? Of zal pater Camillus, die zich als een vis in het water voelt tussen al dat vrouwelijk schoon, Moeder-Overste alsnog kunnen overtuigen? 

sized_075-De Nonnen van Navarone-04092019

‘De Nonnen van Navarone’ staat garant voor talrijke komische situaties, woordspelingen en misverstanden, dit overgoten met een niet al te vroom sausje. Deze komedie wordt gebracht in het Antwerps, zoals we dat gewoon zijn in het Multatulitheater. De zeven acteurs spelen hun rol perfect en zouden zo kunnen intreden in een of ander slotklooster. 

‘De Nonnen van Navarone’, een komedie waarin de nonnetjes naar ‘Familie’ kijken, uit de kleren gaan, chips eten en naar de nieuwste muziek luisteren. Maar ook over zelfkastijding, biechten en de vrome regels van Moeder-Overste moeten volgen…En dan spreken we nog niet over de geweldige finale die de zusters in petto hebben!

sized_065-De Nonnen van Navarone-04092019

De Nonnen van Navarone

Nog tot en met 26 oktober 2019  in het Multatulitheater in Antwerpen

Auteur: Anton Klee

Regie: Thomas De Wit

Cast: Inge Nys, Rita Provo, Saly Salem, Nathalie Verbeure, Chris Wils, Harry de Kok en Gert Mariën.

(Op 2 oktober speelt Roos Joris de rol van Zuster Theresia en op 26 oktober speelt Thomas De Wit de rol van Pater Victor)

Scènefoto’s: Mon Huysmans

Meer info en tickets: www.multatultheater.be